Afbeelding
Pixabay

RIVM: Geen nieuwe coronabesmettingen in Ede

19 maart 2020 om 14:30 Zorg Coronavirus

EDE Het aantal corona-besmettingen in de gemeente Ede is nog gelijk aan die van gisteren. Dat betekent dat volgens het RIVM 4,3 op de 100.000 inwoners positief getest is op corona. Omgerekend komt dat neer op 5 personen.

Sinds woensdag zijner landelijk gezien 409 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 2460. Onder hen zijn 594 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest. 

OVERLEDEN Er zijn sinds de vorige update (woensdag) 18 patiënten overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 76 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 489 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 870 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid Holland (312). Limburg (301).

DE CIJFERS De RIVM is sinds afgelopen week anders gaan testen; het streven is niet langer zoveel mogelijk mensen te testen, maar vooral nog de ernstiger gevallen. Dat betekent dat lang niet iedereen die het virus heeft wordt getest en dus dat het daadwerkelijke aantal besmettingen waarschijnlijk hoger.

(Onderstaande interactieve kaart wordt eenmaal daags geactualiseerd en kan daarom voor- of achterlopen op de cijfers die in het artikel worden gepresenteerd. Van een aantal patiënten is geen woonplaats bekend.)

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie