Foto uit archief BDUmedia.
Foto uit archief BDUmedia. Pauw Media

Edenaren aan het opruimen: grote drukte bij afvalbrengstation

19 maart 2020 om 16:30 Natuur en milieu Coronavirus

EDE Veel inwoners van de gemeente Ede gebruiken de coronapandemie en de geldende beperkingen als gevolg van de maatregelen om hun huis en tuin eens flink op te ruimen. Dat meldt de ACV die een grote drukte ziet bij de afvalbrengstations. ,,We zien de bezoekersaantallen bij de afvalbrengstations op de doorgaans rustigere doordeweekse dagen stijgen", aldus de ACV. Om er aan toe te voegen: ,,Kom alleen als het echt moet naar het afvalbrengstation."

Net als overal gelden er ook op de afvalbrengstations extra maatregelen in verband met het coronavirus: Houd 1,5 meter afstand van medewerkers en andere bezoekers; kom niet als u klachten hebt zoals verkoudheid, keelpijn en dergelijke; kom met maximaal twee personen en zonder kinderen; breng uw afval en verlaat het terrein direct daarna om doorstroom te houden.

Voor de gezondheid van bezoekers en medewerkers worden bezoekers gedoseerd toegelaten. ,,Dit kan leiden tot langere wachttijden en wachtrijen. Aanwijzingen van medewerkers dienen strikt opgevolgd te worden. Wij vragen uw geduld in deze uitzonderlijke situatie", aldus ACV.

HUISVUIL Het ophalen van huishoudelijk afval is een vitale, maatschappelijke taak en gaat daarom door, meldt ACV. ,,Als het afval niet of beperkt wordt opgehaald, heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne.Het beschermen van de medewerkers tegen infectie is dan ook van zeer groot belang. De afvalsector doet daarom ook een dringende oproep om niet naar afvalbrengstations te komen als u milde klachten heeft. En kom ook alleen als het echt noodzakelijk is. Oude spullen of snoeiafval even bewaren en over een paar weken brengen heeft de voorkeur."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie