Afbeelding
Sportservice Ede

School Olympiade in Ede afgelast

19 maart 2020 om 16:50 Overig Coronavirus

EDE De SAM School- en Junior Olympiade op donderdag 16 en vrijdag 17 april gaat niet door. Dat laat Sportservice Ede donderdag weten. Het besluit is genomen vanwege de richtlijnen en maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM vanwege het coronavirus. Basisscholen en sport- en cultuuraanbieders hebben van de organisatie bericht ontvangen van de afgelasting.

,,Vanuit de organisatie (naast Sportservice Ede ook Cultura) vinden wij het niet verantwoord en gepast om dit sportieve en culturele feest door te gaan. Ook de inspiratieavond voor aanbieders op maandag 23 maart gaat om deze reden niet door. Natuurlijk vinden we het ontzettend jammer, maar de volksgezondheid gaat boven alles. Voor alle scholen, sportorganisaties en vrijwilligers die reeds gestart waren met de voorbereiding: heel veel dank voor jullie inzet. Dat waarderen wij enorm."

In de projectgroep is overwogen de SAM School- en Junior Olympiade te verplaatsen naar het najaar. ,,Maar zowel organisatorisch als logistiek is dit lastig te realiseren. De eerstvolgende editie wordt dan ook gehouden in het voorjaar van 2021."

Om kinderen toch in beweging te houden zijn zowel Cultura als Sportservice Ede bezig om online divers aanbod te verzorgen, van voorleesuurtjes tot beweegchallenges. Daarover later meer op de social media-kanalen van Sportservice en Cultura.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie