Online hulp bij verlies en rouw
Online hulp bij verlies en rouw Lieke Beijen

Nieuw: Edese praktijk biedt online hulpverlening bij verlies en rouw

20 maart 2020 om 12:29 Zorg Deel je nieuws

Maatwerk bij Verlies is een praktijk uit Ede die mensen helpt bij verlies en rouw. Rouwtherapeut Maurits Groot Kormelink van Maatwerk bij Verlies geeft aan: "Ik vindt het belangrijk om als zorgaanbieder ook in deze bijzondere tijden zorg te kunnen blijven bieden. Mede daarom is het e-health aanbod voor (toekomstige) cliënten versneld ontwikkeld. Met het e-health programma biedt Maatwerk bij Verlies ook zorg aan via het internet. Via een vorm van ‘blended care’ waarbij reguliere face-to-face gesprekken (waar mogelijk tijdens het coronavirus) gecombineerd worden met online interventies zoals bijvoorbeeld chat, beeldbellen en online programma’s in een beveiligde omgeving. Dit aanbod is geschikt voor volwassenen en kinderen."

 

Online jeugdhulp bij rouw en scheiding

- Coaching voor kinderen bij verlies. In de begeleiding hebben we aandacht voor het verlies en verdriet waar kinderen mee te maken kunnen krijgen tijdens de rouw. Specifiek is er aandacht voor psycho-educatie over rouw en de gevolgen hiervan. Ook worden er concrete handvatten gegeven om met de situatie om te gaan. Daarnaast is er ruimte om extra aandacht te geven voor dat wat nodig is.
- Coaching voor kinderen bij scheiding. Deze coaching geeft kinderen een basis om met een scheiding om te gaan. Specifiek is er aandacht voor psycho-educatie over een scheiding en de gevolgen hiervan. Daarbij gaan we na of er mogelijk sprake is van een loyaliteitsconflict. Ook worden er concrete handvatten gegeven om met de situatie om te gaan.

Online begeleiding voor volwassenen bij rouw en scheiding

- Individuele begeleiding en coaching voor volwassenen bij rouw. In deze therapie geef ik onder andere informatie over het verloop van een rouwproces en alle fases die daarbij horen.  Daarnaast is er aandacht voor het individuele rouwproces door middel van inzicht gevende opdrachten en ondersteuning via mindfulness-oefeningen.
- Individuele coaching voor ouders bij scheiding. Dit aanbod is gericht op ouders die gaan scheiden of recent gescheiden zijn, waarbij er geen sprake is van sterk geëscaleerde conflicten. Door middel van het geven van informatie en handvatten aan ouders worden zij ondersteunt in het zo goed mogelijk te laten verlopen van de scheiding.

 

Voor de online hulpverlening bij verlies is op dit moment geen wachttijd. Aanmelden kan via: info@maatwerkbijverlies.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie