Schoolexamens niet in drie grote zalen, maar in bijna dertig lokalen.
Schoolexamens niet in drie grote zalen, maar in bijna dertig lokalen. Archieffoto

Schoolexamens Het Streek Lyceum in dertig lokalen

21 maart 2020 om 13:21 Onderwijs Coronavirus

EDE Het Streek Lyceum in Ede start maandag met het afnemen van schoolexamens. Dit gebeurt verspreid over dertig lokalen, omdat de eindexamenleerlingen onderling afstand moeten houden vanwege het coronavirus. 

Dat meldt rector Wilfred Nep in een mailing aan de leerlingen van de scholengemeenschap aan de Bovenbuurtweg en hun ouders/verzorgers. ,,Vanwege de richtlijnen van het RIVM moeten we de leerlingen verdelen over zo'n dertig lokalen in plaats van over drie grote zalen. Dit betekent dat er ongeveer tien keer zoveel medewerkers nodig zijn om te surveilleren'', licht Nep toe. De schoolexamens duren tot en met maandag 30 maart.

Tijdens de examens kunnen deze docenten niet online les geven, waarmee Het Streek Lyceum sinds woensdag ,,voorzichtig is begonnen''. ,,Zij zullen wel opdrachten en/of antwoordbladen beschikbaar stellen via de Magister-agenda'', schrijft de rector.

ACTIEVER Het onderwijs op afstand verloopt volgens Nep over het algemeen goed. ,,Ik krijg met enige regelmaat inspirerende voorbeelden te zien van leerlingen die thuis hard aan het werk zijn. Sommige ouders melden zelfs dat ze het gevoel hebben dat jullie nu actiever zijn dan voorheen.''

NIET STABIEL ,,Ook zijn we gestart met interactieve lessen via Microsoft Teams en Zoom'', vervolgt de rector. ,,Omdat wereldwijd een beroep wordt gedaan op dergelijke digitale oplossingen, zijn deze momenteel niet altijd stabiel. We hebben echter begrepen dat volop gewerkt wordt aan het inzetten van extra capaciteit en bandbreedte. Achter de schermen zijn wij druk bezig met het ondersteunen van onze docenten die nu ook volledig digitaal aan het werk zijn.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie