Maartje aan de telefoon
Maartje aan de telefoon Evert de Vries

Autisme in de corona crisis

21 maart 2020 om 15:09 Zorg Deel je nieuws

Telefonische ondersteuning door PerspectiviA coaching & training voor mensen met autisme of ouders van een kind met autisme. Dagelijks tussen 16.30 uur en 17.00uur zit Maartje de Vries, autismecoach, klaar om ondersteuning te bieden.

Onzekerheden

Voor iedereen is het een spannende tijd met onzekerheden en onduidelijkheid; de kinderen hebben geen school, thuis werken, sociale onthouding. Voor mensen met autisme is dit een extra moeilijke tijd. Dagbestedingen gaan dicht, behandelingen worden tijdelijk stop gezet of telefonisch gedaan. De kinderen zijn thuis van school of er moet thuis gewerkt worden, in de supermarkt is je vaste product uitverkocht. Daarnaast de vragen en onzekerheden die je hebt over Corona. Ik hoest, heb ik nu Corona? Ik heb hoofdpijn, heb ik nu Corona? Hoe lang blijft school dicht? Gaat hij wel weer open? De gedachtes kunnen zich vastzetten in je hoofd. Voor mensen/ kinderen met autisme kunnen deze gedachtes blijven ronddraaien en dit is moeilijk om te stoppen. Het zijn heel veel veranderingen tegelijk. De structuur waar mensen met autisme behoefte aan hebben valt weg.

Behoefte aan duidelijkheid

Hoe zorg je voor een nieuwe dag structuur voor jezelf of voor je kind met autisme? Hoe houd je het gezellig met elkaar? Hoe help je je kind met autisme met zijn schoolwerk? Hoe ga je om met de stress? Wat kunnen helpende gedachtes zijn in de moeilijke tijd? Wat lukt er wel? Kan je een plan B maken voor als je favoriete product op is? Mensen/ kinderen met autisme hebben behoefte aan duidelijkheid en dat is moeilijk in deze tijd omdat er veel verandert.

Maartje de Vries is autismecoach bij PerspectiviA coaching & training als ervaringsdeskundige ouder van een dochter met autisme weet ze dat deze situatie veel stress, spanning en onduidelijkheid met zich meebrengt. Ondersteuning hierbij in de vorm van een luisterend oor, meedenken naar een dag structuur, tips voor ontspanning of vertrouwen geven is dan erg welkom.

De telefonische ondersteuning, verzorgt door Maartje de Vries, vindt plaats op maandag t/m donderdag van 16.30uur tot 17.00uur. Naast een korte telefonische ondersteuning is het ook mogelijk om een telefonische/ beeldbel coach afspraak in te plannen. Kijk voor meer informatie op: www.perspectiviacoaching.nl

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie