Wim Mulder
Wim Mulder Eigen foto

Oud-BDU-journalist Wim Mulder plotseling overleden

22 maart 2020 om 16:50 Mensen

OTTERLO Oud-BDU-journalist Wim Mulder is donderdag in zijn woonplaats Otterlo onverwacht overleden. Hij is 67 jaar geworden. 

Wim werkte als journalist en redactioneel manager tussen 1973 en 1993 bij de BDU, onder meer een aantal jaren bij Ede Stad. In de beginperiode was hij met name actief voor Bennekom en Lunteren. Vervolgens werd de krant  Ede-Veldhuizen - de voorloper van Ede Stad - in de markt gezet. Daar heeft hij de meeste BDU-jaren aan besteed. Daarna stapte hij over naar de huis-aan-huisbladen van Wegener. Daar heeft hij zestien jaar als redactiemanager gewerkt.

De laatste jaren had Wim een eigen communicatiebureau en werkte hij ook als freelance-journalist voor de Barneveldse Krant en Ede Stad. In Otterlo was hij een gewaardeerd hoofdredacteur van het plaatselijke nieuwsblad Dorpspraet. Sinds 31 mei 2016 was Wim weduwnaar van Berta Pasman, die eveneens jaren als journalist bij de BDU werkzaam was.

'WIM SLIM' Voormalig BDU-hoofdredacteur Jur van Ginkel heeft jaren samengewerkt met Wim Mulder, schrijft hij op het online-condoleanceregister. ,,In die periode heb ik hem leren kennen als een eigenzinnige, zoals dat past bij een goed journalist, collega, die zijn vak tot in de puntjes beheerste. Meer nog is scherpzinnigheid op Wim van toepassing. Niet voor niets werd hij door zijn collega's 'Wim slim' genoemd, en dat in de goede betekenis van het woord! Toen ik hem vorig jaar op 18 mei feliciteerde met zijn verjaardag, zei hij te hopen dat we dit nog jarenlang zouden kunnen doen. Daar is helaas een abrupt einde aan gekomen. Mijn welgemeende deelneming met het verlies van een karaktervol mens.''

INEENS STIL Ook de Bennekomse journalist Rini Kreeft heeft goede herinneringen aan zijn oud-collega. ,,Veel woorden hebben Wim en ik samen mogen produceren. Voor kranten van de BDU en voor de kabelkrant, voorloper van het huidige digitale gebeuren. In de ruimte van schoenwinkel Slagmolen aan de Grotestraat in Ede en later in het kantoor aan de Stationsweg. En natuurlijk in het redactiekantoor in Barneveld. Nu is het ineens stil. Wim is niet meer. Hij zou nog bij mij aankomen. Helaas zal dat niet meer gaan. Verdrietig en jammer, vooral voor zijn moeder en zijn vriendin Sissel. Sterkte allen met dit verlies!''

BESLOTEN KRING Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zal de uitvaart ,,helaas in besloten kring moeten plaatsvinden'', meldt de familie op Facebook.


 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie