Afbeelding
Politie

Arrestant spuugt agent in gezicht na achtervolging door wijk

23 maart 2020 om 07:38 Misdaad

EDE Edese wijkagenten werden dinsdagavond naar de Posthoornstraat gestuurd voor een melding over een mishandeling. ,,Meerdere mensen zagen dat een man een vrouw aan het mishandelen was. Er werd gezegd dat de vrouw aan haar haren was getrokken en dat de man haar sloeg."

Toen de agenten met spoed ter plaatse kwamen, probeerde de verdachte te ontkomen door weg te rijden met zijn auto. Hierop volgde een korte achtervolging met hoge snelheid door de woonwijk. De verdachte besloot op een gegeven moment om verder te voet te vluchten. ,,Gelukkig kon hij niet ver komen, omdat alerte omstanders de verdachte tegenhielden, waarna wij met verzet de verdachte konden aanhouden. Helaas lukte het de verdachte tijdens de aanhouding om een van de collega's in zijn gezicht te spugen. Dit is niet alleen ontzettend smerig en beledigend, het kan ook nog eens erg gevaarlijk zijn gelet op besmettingen en ziektes."

Ook maakte de verdachte zich meermaals schuldig aan belediging van de ambtenaren. ,,Geweld tegen politieambtenaren wordt niet getolereerd en de verdachte zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor zijn daden."

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie