Partijengepolst.nl: De Stelling van de dag - Asielbeleid

7 maart 2018 om 09:21 Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws


Inleiding: Asielbeleid
Eervorig jaar was er veel hectiek rondom de aangekondigde komst van honderden asielzoekers naar Ede.
Gelukkig is de rust weergekeerd en bleken de nieuwe asielcentra overbodig door de vele leegstand in de al bestaande centra.
Veel inwoners vragen zich echter af wat het beleid met betrekking tot de aanwezige statushouders in Ede nu is, hoe vergaat het hen?
Als we van hun integratie een succes willen maken, kan dat alleen door de inzet van zowel ons bestuur, maar ook van onze inwoners en het bedrijfsleven.
Een mislukte integratie geeft vaak een langdurig probleem, zowel voor de betrokken nieuwe Nederlander als voor de samenleving als geheel. Voor de meeste inwoners van Ede is de integratie een onbekend terrein en speelt zich dit min of meer achter de schermen af. We begrijpen dat privacy ieders goed recht is, maar laten we daar niet te krampachtig mee omgaan. Het is in ieders belang dat dergelijke trajecten succesvol afgesloten kunnen worden.

Stelling:
De gemeente moet veel opener zijn en zich actiever opstellen om samen met inwoners en het bedrijfsleven, statushouders aan werk en een toekomst te helpen.

Op http://www.partijengepolst.nl vindt u de antwoorden van de politieke partijen in de gemeente Ede. Op de site kunt u ook zelf een stelling plaatsen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie