Afbeelding
Tuinschermen

Tuinscherm kopen? Bekijk de top 5

25 maart 2020 om 07:40 Partnercontent

Buiten genieten van het zonnetje, dat doen de meeste mensen graag. De een wil dan het liefst volledige privacy en de ander vindt dat niet zo belangrijk. Gelukkig is er veel keuze in soorten tuinschermen waarmee u zelf kunt kiezen hoeveel privacy u creëert de tuin. Met deze top 5 geven we een impressie van de mogelijkheden.

Geïmpregneerd hout
De meest voordelige tuinschermen zijn gemaakt van geïmpregneerd vurenhout of grenenhout. Het is een populaire keuze vanwege de natuurlijke uitstraling van het hout. De kleur vergrijst wel in de loop van de tijd, maar onderhoud met een beits kan dat voorkomen. Er zijn verschillende modellen geïmpregneerde tuinschermen met veel, weinig of een beetje doorkijk. 

Hardhout
Een duurzaam houten tuinscherm is vaak gemaakt van hardhout,  een houtsoort die van nature lang meegaat. Ook hardhouten tuinschermen zijn in veel soorten en maten verkrijgbaar. Houdt u van veel privacy dan is een scherm met veel planken die dicht op elkaar zitten een goede keuze. Er zijn ook hardhouten tuinschermen met meer ruimte tussen de planken, waardoor er een beetje doorkijk is. Een mooie tussenoplossing als u de tuin niet potdicht wilt afsluiten en toch ook privacy wilt.

Composiet
Het composiet tuinscherm wordt steeds populairder, omdat composiet een sterk materiaal is en geen onderhoud nodig heeft. Bovendien is er de afgelopen jaren veel keuze bij gekomen in kleuren composiet. Zo zijn er moderne grijze schermen, maar ook bruin met een houtnerf komt steeds meer voor en is bijna niet te onderscheiden van echt hout. Veel composiet schermen zijn zichtdicht, waardoor er dus geen inkijk in de tuin is. 

Natuurlijke tuinschermen
Heeft  u een groene tuin? Dan is een natuurlijk tuinscherm een goed idee. Deze zijn meestal niet helemaal zichtdicht. Wilt u wel volledige privacy? Laat dan klimplanten tegen de natuurlijke schutting aan groeien. Zo ontstaat na verloop van tijd een natuurlijke dichte tuinafscheiding en kunt u in alle rust van de tuin genieten.

Groene hagen
Naast al deze soorten tuinschermen zijn de hagen ook nog altijd geliefd als tuinafscheiding. De hoogte en soort haag bepaalt de inkijk. Gaat u voor klimop dan is er veel privacy, maar een beukenhaag verliest blad in de winter waardoor er dus een deel van het jaar wel inkijk in de tuin is.

U ziet het: er is veel te kiezen op het gebied van tuinschermen. Bekijk ook eens de mogelijkheden bij Vandentop Tuinhout via vandentop.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie