Afbeelding
Job Oldegbers

'Hartverwarmende' hulpaanbiedingen voor ziekenhuis Ede

25 maart 2020 om 16:00 Zorg Coronavirus

EDE Ziekenhuis Gelderse Vallei roept Edenaren die willen helpen in het ziekenhuis vanwege de coronacrisis op zich aan te melden via de website. ,,Wij krijgen ontzettend veel mailtjes binnen van mensen die een helpende hand willen bieden", vertelt  communicatieadviseur Titia Veldman. ,,Om iedere aanbieding goed af te handelen hebben we daarvoor formulieren op de website geplaatst. We kunnen helaas niet op elke mail reageren." 
 
Veldman noemt het aantal reacties ,,hartverwarmend". ,,We kregen heel veel e-mails naar verschillende mailadressen in het ziekenhuis en ook rechtstreeks naar medewerkers.  Door de drukte waren we nog niet in de gelegenheid geweest om dit te organiseren. Met de formulieren op de website kunnen we dit nu goed regelen." Naar het ziekenhuis mailen om een bijdrage aan te bieden is dus niet meer nodig. 
 
Het ziekenhuis houdt er serieus rekening mee dat de vraag naar zorg zal toenemen. ,,Extra handen zijn dan broodnodig." 
 
Het initiatief is dus toekomstgericht. Ook benadrukt ze dat het ziekenhuis expliciet op zoek is naar gekwalificeerd zorgpersoneel. Uiteraard is het belangrijk dat ze fysiek goed belastbaar zijn en geen verschijnselen die samenhangen met het risico op corona. ,,Pensionado's, die nog een BIG-registratie hadden op 1 januari 2018, worden ook uitgenodigd om te solliciteren. Afhankelijk van het aanbod, kijken we waar we gebruik van maken." Mensen die uiteindelijk in het ziekenhuis komen werken, krijgen eerst bijscholing. 
 
De webpagina is via deze link te vinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie