een hart op straat
een hart op straat Babette Engelgeer

Dagelijkse inspiratie podcast tijdens 'n blokkie om

26 maart 2020 om 15:51 Maatschappelijk Deel je nieuws

Het zijn gekke tijden. Inmiddels wordt vanuit de overheid aangeraden alleen voor het hoogstnodige naar buiten te gaan. De boodschappen doen, de hond uitlaten, een frisse neus halen. Babette Engelgeer is als wandelcoach erg gelukkig met die derde optie. Daarom heeft zij vanuit haar praktijk Walk ’n Act een gratis dagelijkse podcast gemaakt voor tijdens ’n blokkie om. Babette: “Tijdens deze coronacrisis ga ik uiteraard niet met groepen mensen het bos meer in.” Wat dan wel? Een blokje om wordt nog steeds toegestaan én is ook broodnodig voor je mentale gezondheid. Wist je dat een wandeling maken in de buitenlucht ook een boost geeft aan je immuunsysteem?

Het vele binnen zitten zal velen niet gemakkelijk afgaan. Vooral de bezige bijtjes onder ons zullen de vier muren al op zich af hebben zien komen de afgelopen dagen. Een blokje om is dan hoogst noodzakelijk. Nu kun je je tijdens dit blokje om laten inspireren door een overdenking, een vraag of een opdracht. Tot 1 juni wordt dagelijks een podcast gedeeld op de doordeweekse dagen. Thema’s die onder andere aan bod komen zijn onthaasten, genieten, dankbaarheid en grenzen stellen. Babette nodigt luisteraars uit om ook thema’s aan te dragen. Zo wordt het een inspiratiepodcast van en voor ons allemaal!

Initiatiefneemster Babette legt uit: “Ik ben startend ondernemer en word financieel hard getroffen door deze situatie. Automatisch ging ik zoeken naar manieren om anderen tóch te blijven inspireren en tegelijkertijd aan mijn onderneming te werken. Ik bied de inspiratiepodcasts gratis aan, maar vraag mensen om een vrijwillige bijdrage. Met een paar euro’s kunnen mensen me al enorm helpen. En wat ook helpt is deze podcasts door te sturen naar vrienden en familie. Hopelijk inspireert het hen, en hopelijk helpt het mij! Want samen staan we sterker!”

De podcasts ook ontvangen? Meer info en aanmelden kan op https://www.walk-n-act.nl/corona-proof-wandelcoachen/ En ben je geïnspireerd? Deel dan je foto’s en je ervaringen op social media met #walknact. Het is super leuk om te zien wie allemaal een blokkie om loopt en wat de natuur in dit mooie seizoen -ook in de stad- te bieden heeft!

Let op: ga alleen naar buiten als je gezond bent en volg de richtlijnen van het RIVM op. Bij verkoudheid of andere klachten, blijf binnen! En houd tenminste 1.5 meter afstand van andere mensen. Behalve dat: geniet van je ‘blokkie om’ en ervaar de lente!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie