Afbeelding
...

RIVM: Aantal coronabesmettingen gemeente Ede gestegen

29 maart 2020 om 14:34 Corona Coronavirus

EDE Het aantal positief geteste mensen met corona in de gemeente Ede is opnieuw gestegen. Volgens het RIVM zijn er nu 41,8 op de 100.000 mensen besmet met het virus. Omgerekend gaat dat om 49 personen. Vergeleken met de cijfers van zaterdag is het aantal besmettingen met 3 gestegen. 

Landelijk gezien kwamen er 1104 gemelde positief geteste patiënten bij waardoor het totaal op 10.866 is gekomen. Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis steeg met 529 tot 3483 en er overleden sinds de vorige meting 132 mensen aan de gevolgen van corona. Daarmee staat het totaal nu op 771 overledenen. De nieuwe sterfgevallen zijn niet per definitie in de laatste 24 uur overleden, maar kunnen ook eerder zijn gestorven. Meldingen over sterfgevallen komen soms pas na enkele dagen binnen, aldus het RIVM.

Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames lijkt wat minder snel toe te nemen.

Net als zaterdag meldt het RIVM dat het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal nieuwe overlijdensgevallen minder snel toeneemt dan verwacht kon worden als er geen maatregelen waren getroffen. Pas over enkele dagen kan het effect van de maatregelen worden beoordeeld, aldus de onderzoekers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie