Afbeelding
Henny Jansen/BDU

Trein stilgezet na melding over vuurwapen

30 maart 2020 om 16:57 Overig

DE KLOMP De politie heeft vrijdagmiddag een intercity trein stil gezet op station Veenendaal-De Klomp. Dat gebeurde nadat er een melding kwam van een man die met een vuurwapen in de trein zou zitten. De politie hield één persoon aan, maar een vuurwapen werd niet gevonden. Dat maakte de politie maandag bekend.

De politie werd vrijdag rond 15.35 uur gealarmeerd dat een man op station Utrecht Centraal zou zijn bedreigd door een man met een vuurwapen. Deze man zou vervolgens in de trein richting Ede zijn gestapt. Op het station in De Klomp werd de trein stilgezet en doorzochten agenten de gehele trein. 

Zij troffen als eerste een man aan die aan het signalement voldeed. Hij had geen vuurwapen bij zich maar wel harddrugs en enige honderden euro's contant geld. Deze man werd aangehouden waarna de rest van de trein doorzocht werd. Verderop in de trein werd nog een man gezien die ook aan het signalement voldeed. Hij werd meteen gecontroleerd en gefouilleerd, maar ook bij hem werd geen wapen aangetroffen.

,,Omdat er geen contact meer was te krijgen met de melder hebben wij de tweede verdachte zijn reis laten vervolgen nadat wij zijn personalia hadden genoteerd en gecontroleerd", aldus de politie. De trein kon om 16.00 uur de reis weer voortzetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie