Afbeelding
Wouter van Dijk

Kantorenvisie stemt vraag en aanbod op elkaar af

31 maart 2020 om 06:00 Zakelijk

EDE Het algemeen bestuur van Regio Foodvalley heeft de Kantorenvisie en Afsprakenkader Regio Foodvalley 2019–2023 vastgesteld. Hiermee wil Regio Foodvalley komen tot een gevarieerd aanbod aan kantoren en locaties voor kantoren. Dit moet aansluiten op de toekomstige vraag van bedrijven en bijdragen aan het realiseren van de ambities van de regio.

In de regio staan steeds meer kantoren leeg. Dit geldt vooral langs de snelweg en op grote bedrijventerreinen. ,,Er is wel steeds meer vraag naar kantoorruimte in het centrum van de verschillende gemeenten", aldus Regio Foodvalley in een persbericht. ,,Veel moderne kantoorgebruikers willen verschillende functies dichtbij elkaar. Bijvoorbeeld wonen, werken, horeca, recreëren en andere bedrijven. Dit kan vaak juist in het centrum. Daarnaast willen ze een eigen karakter voor hun kantoorpand en een uitstekende bereikbaarheid. Met de kantorenvisie wil Regio Foodvalley vraag en aanbod in de toekomst beter op elkaar afstemmen."

AFSPRAKEN De kantorenvisie is vertaald naar een afsprakenkader. Hierin staan afspraken tussen de verschillende gemeenten en tussen de gemeenten en de twee provincies. ,,Zo wordt er bij vernieuwing of vervanging van kantoren voor gezorgd, dat de panden beter aansluiten bij de vraag uit de markt en bij de verduurzaming van de panden (energielabel). Vanuit landelijke wetgeving moet bijvoorbeeld elk kantoor dat groter is dan 100 m² in de toekomst in 2023 minimaal energielabel C hebben. Regio Foodvalley vindt het belangrijk om kantoorgebouwen te verduurzamen."

De kantorenvisie Regio Foodvalley is tot stand gekomen in samenwerking met de acht gemeenten uit de regio, de provincie Gelderland en de provincie Utrecht. Diverse partners uit de sector zijn geraadpleegd. De colleges van b en w bieden de 'Kantorenvisie en Afsprakenkader Regio Foodvalley 2019-20123' voor vaststelling aan hun gemeenteraden aan. De Kantorenvisie is onderdeel van de Regionale Programmering Werklocaties (RPW).

Regio Foodvalley is een samenwerking tussen regionale overheden, ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen. Ontwikkelingen op het gebied van kennis en innovatie is van groot belang in deze economische topregio. Regio Foodvalley investeert in wonen, werken, bereikbaarheid en onderwijs. De regio heeft ongeveer 350.000 inwoners in de gemeenten Ede, Barneveld, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie