Afbeelding
Job Oldegbers

Einde aan leegstand V&D-pand Achterdoelen

2 april 2020 om 17:04 Winkels

EDE Het centrum van Ede krijgt een nieuw wereldrestaurant en een nieuwe sportschool. Het oude winkelpand van de V&D krijgt daarmee een nieuwe invulling en aan jarenlange leegstand komt een eind. Het pand aan de Achterdoelen is al tijden een doorn in het oog van veel Edenaren. Wethouder Willemien Vreugdenhil is blij met de nieuwe huurders en ervan overtuigd dat de weg omhoog voor Achterdoelen hiermee is gevonden.

Job Oldegbers

,,In maart zijn wij bijgepraat door de eigenaar van het pand. Hij was toen rond met een wereldrestaurant en een sportschool en is nog in gesprek met een aantal ondernemers", aldus Vreugdenhil. ,,Een restaurant en sportschool gaan voor meer levendigheid zorgen aan de Achterdoelen. Dat is goed voor het gebied."

Toch waarschuwt de wethouder wel: ,,De plannen moeten nog wel getoetst worden aan alle geldende regels, zoals het bestemmingsplan." Omdat de vraag naar winkelmeters al jaren afneemt heeft de eigenaar gezocht naar een andere invulling. ,,De winkels concentreren we ook graag meer in het centrumgebied. Dat is een taai proces waarvoor we geduld moeten hebben." 

De gemeente Ede is al jaren bezig met het plan 'Levendig centrum'. In dit nieuwe 'centrumplan' schrijft de gemeente over de foute ontwikkelingen aan het einde van de 20e eeuw, maar ook over de plannen om Edenaren weer trots op het centrum te laten worden. Eerder dit jaar schreef Ede Stad een vierdelige serie waarin het centrumplan uitgebreider wordt uitgelegd. Lees hier het eerste deel op Ede Stad Premium

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie