Afbeelding
Gemeente Ede

Later nieuw kindercollege in Ede (update)

3 april 2020 om 06:00 Politiek

 EDE Het kindercollege van Ede stopt zoals gepland op 1 juli. Het nieuwe kindercollege zal op een later moment geworven worden.

Elke twee jaar kiest de gemeente we een nieuw kindercollege. In het kindercollege zitten kinderen uit groep 7 en 8. Zij mogen een jaar lang hun ideeën én de ideeën van hun klasgenoten vertellen aan het echte college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Ook zijn ze te gast bij grote evenementen zoals Airborne, Heideweek, Avondvierdaagse en de uitreiking van de Kinderlintjes. Zo komen ze meer te weten over hoe een gemeente werkt.

Het huidige Kindercollege bestaat uit kinderburgemeester Lisa van der Burgh en de kinderwethouders Nora Kudair, Necati Özel en Max-Merijn Terpstra. Zij blijven nog aan tot 1 juli. Gemeente Ede zoekt een nieuwe kinderburgemeester en kinderwethouders vanaf oktober 2020. Is het kindercollege iets voor jou? Stuur dan een e-mail naar kindercollegecommissie@ede.nl, dan word je op de hoogte gehouden over de volgende selectieronde. Kijk hier voor meer informatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie