Afbeelding
Pixabay

Bewoner verpleeghuis in Lunteren besmet met corona

6 april 2020 om 17:04 Corona Coronavirus

LUNTEREN Een bewoner van verpleeghuis De Honskamp in Lunteren is vorige week positief getest op het coronavirus. Een paar andere bewoners van de afdeling zijn ook ziek of hebben verkoudheidsklachten. ,,De situatie verandert elke dag. Bewoners van de betreffende afdeling die corona-achtige verschijnselen vertonen, hebben veelal milde klachten", aldus communicatieadviseur Jolanda van den Hoek.

In het verpleeghuis voor mensen met dementie leven de bewoners in zogenaamde woongroepen en daarvan zijn er drie per afdeling. Op de afdeling waar de coronapatiënt woont, leven in totaal twintig mensen. Opella, de zorgorganisatie waaronder De Honskamp valt, geeft aan dat de bewoner, na het krijgen van klachten, direct op de eigen kamer is gelegd en dat er geen contact meer is geweest met andere bewoners. ,,We houden ons al sinds de uitbraak van het coronavirus aan strenge hygiënemaatregelen van het RIVM. Er is nauwe afstemming met de GGD over de maatregelen die genomen worden. Er wordt met beschermende middelen gewerkt om ervoor te zorgen dat verdere verspreiding wordt voorkomen."

OP EIGEN KAMER Alle bewoners van de afdeling van de patiënt moeten nu op hun eigen kamer verblijven om besmetting te voorkomen. ,,Een aantal bewoners is daartoe niet in staat. Zij mogen op de eigen huiskamer rondlopen. Alle bewoners worden nauwlettend in de gaten gehouden op ziekteverschijnselen. Zij worden niet meer getest door de GGD op het coronavirus, maar worden beschouwd als coronapatiënten." De medewerkers die op de betreffende afdeling werken, hebben geen contact meer met collega's van andere teams. Als deze zorgverleners klachten hebben als hoesten, verkoudheid of koorts, moeten zij thuis blijven.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie