Afbeelding
Pauw Media

Edese supermarkten in april op zondag langer open vanwege corona

7 april 2020 om 15:48 Corona Coronavirus

EDE Het college van B en W wil inwoners van Ede de ruimte blijven bieden om rustig en met voldoende afstand van elkaar boodschappen te doen. Daarom mogen supermarkten en andere winkels in de levensmiddelenbranche vanwege de coronacrisis ook de komende drie weken op zondag langer open. Afgelopen weekenden zijn sommige supermarkten al langer open gegaan. Het college zet dit nu tot zondag 26 april door. Supermarkten mogen in heel Ede op zondag tussen 06.00 en 22.00 uur open. Normaal mogen alleen winkels in Ede-stad tussen 12.00 en 17.00 geopend zijn.

De gemeente heeft een rondgang onder ondernemers gehouden om te peilen hoe zij over de maatregel denken. ,,Daar komt een wisselend beeld naar voren", laat de gemeente weten. ,,8 van de 25 supermarkten zijn op zondag langer open geweest dan normaal. De meeste supermarkten geven aan op zondag dicht te blijven, of de reguliere openingstijden te hanteren. Drie supermarkten hebben aangegeven het veiliger te vinden als er ruimere openingstijden zijn op zondag.'' ,,We willen onze inwoners de gelegenheid blijven bieden om rustig en met voldoende afstand van elkaar boodschappen te kunnen doen. Zo hoeft niemand bang te zijn om naar de supermarkt te gaan", stelt wethouder Willemien Vreugdenhil. 

Op Goede vrijdag mogen winkels in de levensmiddelenbranche open zijn tot 22.00 uur. Normaal moeten winkels om 19:00 uur sluiten. Vreugdenhil: ,,Enkele winkeliers hebben aangegeven dat klanten er niet op rekenen dat de winkels deze vrijdag om 19:00 uur sluiten. In combinatie met de huidige beperkende maatregelen kan dat tot een ongewenste piekdrukte op vrijdag leiden. Dat willen we voorkomen.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie