Gemeentehuis Ede
Gemeentehuis Ede SGP-jongeren Ede

Gemeenteraad komt gedeeltelijk samen ondanks corona

12 april 2020 om 13:22 Politiek

EDE  Voor het eerst in zeven weken kwam de gemeenteraad van Ede weer eens bijeen.  Wel met allerlei aanpassingen en beperkingen vanwege het coronavirus. Maar sinds de laatste raadsvergadering op 20 februari moesten er toch wel een aantal besluiten worden genomen. Dat leverde een halflege raadzaal op. Voor een besluitvormende vergadering is een vergaderquorum verplicht, minimaal de helft van de 39 raadsleden plus één. Er dient in de raadzaal gestemd te worden en voorwaarde is dat de vergadering openbaar is en via internet te volgen.

Gerard van Wijk

Indachtig het anderhalvemetervoorstel ditmaal dus geen 39 raadsleden in de raadzaal en ook geen publiek. Analoog aan het voorstel van het college konden 4 leden van de SGP, als grootste partij, de vergadering bijwonen, verder 3 raadsleden van de ChristenUnie en 3 van het CDA, alsmede 2 raadsleden van GemeenteBelangen, GroenLinks en VVD.

D66, Burgerbelangen, PvdA, Democratische Kiezers Ede, EdeNu en fractie Wijnsouw mochten allen één raadslid de vergadering laten bijwonen. Dat maakt in totaal 22 raadsleden. De fracties van EdeNu en Wijnsouw hadden zich afgemeld, zodat slechts 20 raadsleden aanwezig waren, het minimum aantal nodig voor een officiële vergadering. Verder aanwezig voorzitter burgemeester René Verhulst, de griffier, maximaal twee collegeleden per agendapunt, twee medewerkers van de griffie en technische ondersteuning. Belangstellende raadsleden en collegeleden kunnen de vergadering volgen in de fractiekamers, foyer of collegekamer.

De fysiek aanwezige leden kunnen deelnemen aan de besluitvorming. Vooraf wordt de presentielijst in de foyer getekend, uit hygiënevoorschriften wordt niet met de presentielijst rondgegaan. De raadsleden worden vriendelijk verzocht met hun eigen pen te tekenen. Om contactmomenten zoveel mogelijk te voorkomen wordt alleen gesproken vanaf de eigen zitplaats. De volgende raadsvergadering, met dezelfde aanpassingen en beperkingen, is donderdag 23 april.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie