Afbeelding
AM

Verkoop 'muurwoningen' Enka-terrein in Ede gestart

15 april 2020 om 16:30 Zakelijk

EDE Gebiedsontwikkelaar AM is de verkoop van 55 woningen gestart in deelplan 'In de Fabriek' in de nieuwbouwwijk Enka in Ede. Het merendeel van de woningen wordt gebouwd tegen de oude fabrieksmuur, die in ere zal worden hersteld. De muur is een van de acht overgebleven historische onderdelen van het voormalige Enka-terrein

De Enka is al jaren in ontwikkeling. Het grootste deel van de woningen is inmiddels bewoond. De nieuwe wijk zal ongeveer 1300 woningen omvatten. Op dit moment zijn circa duizend woningen opgeleverd of in aanbouw. 

HISTORISCH KARAKTER Het woningaanbod van 'In de Fabriek' bestaat uit 41 woningen in zes verschillende typen. Daarnaast komen er veertien geschakelde herenhuizen aan een groen woonhof. ,,Het huidige gevelritme van de Carrémuur is maatgevend voor de nieuw te realiseren woningen", aldus AM. ,,De woonoppervlaktes en het behoud van het historische karakter van het gebouw, zorgen voor een ultieme woonbeleving."

ZONNEPANELEN De nieuwe woningen zijn gasloos, worden voorzien van zonnepanelen en maken gebruik van warmte uit biomassa vanuit de nabijgelegen energiecentrale, in plaats van uit aardgas. 

Meer informatie over de woningen is hier beschikbaar. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie