Jan Beumer (tweede van rechts) probeert Edesche Boys omhoog te stuwen.
Jan Beumer (tweede van rechts) probeert Edesche Boys omhoog te stuwen. Theo Beumer

Toekomst Edesche Boys zekergesteld

16 april 2020 om 18:46 Voetbal

EDE Edesche Boys heeft ondanks de coronacrisis de afgelopen periode niet stil gezeten. ,,Er is orde op zaken gesteld. Met als uiteindelijk resultaat dat Edesche Boys volgend seizoen 2020/2021 weer gewoon aan de competitie deelneemt", opent bestuurslid Ron Wien.

Eip Janssen

Het bestuurslid dat de technische zaken bij de Edes voetbalclub voor zijn rekening neemt klinkt tevreden. ,,Jan Beumer die tussentijds dit seizoen de zaken overnamen van de voortijdig vertrokken trainer Frank Koch, blijft ook komend seizoen hoofdtrainer. Daar zijn we blij mee. Jan kent de club en de groep goed. Hij krijgt de beschikking over zeker twintig spelers. Ik ben ervan overtuigd dat wij een volwaardig eerste elftal kunnen opstellen."

Jan Beumer wordt ook komend seizoen net als de laatste competitiewedstrijden daarbij geassisteerd door Rudy Möller. ,,Dit duo moet zorgen dat de Boys weer voetbaltechnisch op de kaart komt te staan. Rudy heeft zijn contacten aangeboord en zeker drie spelers van RVW komen naar de Edesche Boys toe. Daarnaast gaat het tweede elftal ook op de zondag spelen. Dat was dit jaar met deelname aan een zaterdagmiddag competitie niet het geval. Dat betekent dat in geval van nood beide elftallen elkaar kunnen helpen", gaat Wien verder.

CORONA Ook bij de Edesche Boys kwam de competitiestop als gevolg van het coronavirus niet onverwacht. ,,Een maatregel die juist is. De gezondheid gaat altijd boven het voetballen. Misschien is de Boys in de huidige omstandigheden daarin ook een uitzondering. De spelende leden, die wij nu niets kunnen bieden krijgen een korting op de contributie. Een besluit waar wij het redelijk snel over eens waren als bestuur", besluit Ron Wien tevreden.

REACTIE ,,Ik ben blij dat er een overeenkomst is. Met de TC van de Edesche Boys is keihard gewerkt om een leuk team met goede vooruitzichten bij elkaar te zoeken", vult Jan Beumer aan. Hij vertelt dat de nieuwe spelers Bas van Welk en en René Koster van RVW (Heelsum) overkomen. Van Ede/Victoria komt Dennis van Orden over. Lennart de Wilde en Raymond Otto zijn spelers die zich elders uit het land bij de Edesche Boys hebben aangemeld.

,,Daarnaast heeft Rudy Möller in een aantal gesprekken bereikt dat Wesley van de Kraats, Patrick Elbertsen, Ferrouuci Kleyer, Wesley van Driel en Ricardo van de Kraats zich ook weer voor de eerste selectie beschikbaar stellen. Natuurlijk hoop dat zich nog meer spelers aanmelden, maar met deze selectie ben ik al heel tevreden."

De (nieuwe) Edesche Boys trainer heeft ook de begeleidingsstaf rond. ,,Zoals gezegd blijft Rudy Möller mijn assistent en/of speler. André van de Kraats, John Burgers en Martin van der Meulen zijn de leiders. De laatste wordt ook assistent-scheidsrechter. Zij allen hebben er gelukkig, net als ik zin in het vlaggenschip omhoog te tillen."

Het aanblijven als hoofdtrainer kent voor Jan Beumer ook een minpuntje. ,,Ik stop als trainer bij Ede/Victoria. Dat is niet te combineren. Ik wil ook nog graag een beetje privé tijd overhouden. Ik heb bij Ede/Victoria een fijne tijd gehad. Ik ga weg maar wel met het gevoel bij een mooie vereniging te hebben mogen trainen", besluit Jan Beumer gedecideerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie