Afbeelding
Aeres Tech

Edese school met mobiele open dag langs nieuwe studenten

17 april 2020 om 07:30 Corona Coronavirus

EDE De beperkingen als gevolg van de coronamaatregelen brengen op diverse vlakken ook veel creativiteit naar boven. Zo ook bij opleidingscentrum Aeres Tech uit Ede dat met een mobiele open dag langs gaat bij toekomstige studenten.

Door de maatregelen van het RIVM is het voor veel scholen niet meer mogelijk open dagen te organiseren voor hun aankomende leerlingen. Bij Aeres Tech uit Ede hebben ze daar wel iets heel speciaals op bedacht: ,,Als jij niet naar de school kan brengen wij de school naar jou toe." In een omgebouwde bus vol met mobiele techniek brengt het opleidingscentrum het leslokaal naar de leerling tot en met een echte trekker op de stoep voor je eigen deur. 

Met mens én machine wordt een potentiële leerling verrast bij hem of haar in de straat. Op een veilige afstand van 1,5 meter krijgt de leerling uitleg over een opleiding in de landbouwmechanisatie en is er de mogelijkheid alle mogelijke vragen te stellen. Ook kan de geïnteresseerde leerling een trekker bekijken terwijl de medewerker van Aeres Tech toelichting geeft over de onderdelen en apparatuur van de trekker.

Aeres Tech is een opleidingscentrum in de landbouwmechanisatie voor technische mbo-opleidingen, voor deze branche worden er momenteel heel veel monteurs gezocht. Om te zorgen dat de branche volgend jaar ook weer voldoende instroom heeft, is Aeres Tech begonnen met deze mobiele open dag. Tot nu toe heeft één potentiële leerling zijn persoonlijke open dag gehad.

Bron video: Aeres Tech

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie