Afbeelding
Job Oldegbers

CHE-docenten aan de slag in Ziekenhuis Gelderse Vallei

17 april 2020 om 06:10 Corona Coronavirus

EDE Docenten van de opleiding Verpleegkunde op de Christelijke Hogeschool Ede zijn aan de slag gegaan in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Door de maatregelen als gevolg van de coronapandemie ligt het onderwijs stil, terwijl in het ziekenhuis juist alle handen nodig zijn.

Docent Wilfred de Heer werkt naast zijn werk op de CHE als recoveryverpleegkundige in het Edese ziekenhuis. ,,Door deze crisis zijn er echt veel handen aan het bed nodig. Niet alleen verpleegkundigen, maar ook ondersteuners. En daar hebben we ook mensen van buitenaf voor nodig. Het is heel waardevol om onze expertise in te zetten op de plek waar het nu juist zo nodig is", zegt hij in een artikel op de website van de hogeschool.

In het ziekenhuis is een trainingscentrum opgezet waar mensen met een achtergrond in de zorg een training krijgen om mee te helpen in het ziekenhuis. De docenten toetsen de voorbehouden en risicovolle handelingen. ,,Het doel is dat verpleegkundigen en ondersteuners door onze training zelfverzekerder de afdeling op kunnen. Vaak gaat het om verpleegkundigen die nog altijd werkzaam zijn in de zorg, maar bepaalde handelingen niet vaak uitvoeren op hun eigen afdeling. Denk dan aan het prikken van een infuus. Wij vaardigheidstrainers willen hen het vertrouwen geven in eigen kunnen."

Bron: CHE.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie