Afbeelding
BDUmedia

Motorrijder schampt onopvallend politievoertuig en valt

17 april 2020 om 00:30 Ongeval

EDE De bestuurder van een crossmotor is donderdagavond in Ede lelijk ten val gekomen nadat hij een onopvallende politieauto schampte in een kennelijke poging om aan de politie te ontsnappen. De motorrijder raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

,,Agenten in onopvallende politievoertuigen zagen donderdagavond twee crossmotoren zonder kentekenplaten rijden'', vertelt de officier van dienst van de politie donderdagavond op de plek van het ongeval. ,,Voor zover mij nu duidelijk is hadden de motorrijders ook geen helm op. Toen agenten de bestuurders en hun voertuigen wilden controleren, gingen de motorrijders er met een vaart vandoor. Op het moment dat de collega's de Vening Meineszstraat inreden, waren de motorrijders in die straat gekeerd en kwamen zij de collega's tegemoet. Bij het langsrijden van de voertuigen van de politie schampte één van beide motorrijders een politiewagen, waardoor hij ten val kwam. De tweede motorrijder wist te ontkomen.''

ONDERZOEK ANDERE REGIO Het incident wordt onderzocht door de dienst Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie. ,,Bij het ongeval zijn agenten van onze regio Oost-Nederland betrokken. Om de schijn van partijdigheid te voorkomen, wordt dit onderzoek daarom niet door de VOA van de regio Oost-Nederland gedaan, maar door de VOA van de regio Midden-Nederland'', aldus de officier van dienst van de politie.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie