De witte fietsen in Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn gewoon beschikbaar.
De witte fietsen in Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn gewoon beschikbaar. BDUmedia

Park Hoge Veluwe schrapt korting bezoekers: 'Iedere euro telt'

17 april 2020 om 08:22 Corona

OTTERLO Nationaal Park De Hoge Veluwe stopt vanaf vandaag met de 50 procent-kortingsregeling op de entreeprijs. Het park had de toegangsprijs gehalveerd, omdat door het coronavirus alle publieksvoorzieningen voorlopig zijn gesloten. 

,,Omdat iedere euro telt, is besloten de kortingsregeling op te heffen. De bezoekers helpen het park door juist in deze moeilijke tijd de normale entreeprijs te betalen. Wij vertrouwen op ieders begrip'', meldt de directie. ,,Wij voeren een subsidie-onafhankelijke exploitatie. Het overgrote deel van onze inkomsten is als gevolg van Covid-19 weggevallen. Om de komende maanden aan onze betalingsverplichtingen te kunnen blijven voldoen en het hoogst noodzakelijke beheer te kunnen blijven uitvoeren, hebben wij drastische maatregelen moeten nemen om kosten te temporiseren en waar mogelijk te minimaliseren of te vermijden.''

GEANNULEERD Eerder maakte het nationale park bekend dat alle publieksactiviteiten, evenementen, excursies en rondleidingen tot en met december 2020 zijn geannuleerd. Het park blijft volgens de directie via de entrees Otterlo, Hoenderloo en en Schaarsbergen zo lang als mogelijk beperkt open voor bezoekers. De openingstijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur. Er is geen avondopenstelling.

WITTE FIETSEN Het parkrestaurant, de parkwinkel, de speeltuin, museum Museonder, jachthuis Sint Hubertus, de theekoepel, de camping en de vogelobservatiehutten blijven tot nader order dicht. Dit geldt ook voor het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin. Ook de toiletgroepen zijn gesloten. En er worden geen fietsen meer verhuurd. De gratis witte fietsen blijven wel in gebruik.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie