De Edese tweeling en cartoonisten met burgemeester Verhulst.
De Edese tweeling en cartoonisten met burgemeester Verhulst. Gemeente Ede

Bevrijding van Ede in een stripverhaal

17 april 2020 om 17:02 Historie

EDE Twee Edese cartoonisten, beter bekend als de Two Green Guys, hebben de handen ineengeslagen met burgemeester Verhulst om vorm te geven aan het verhaalvan de Sherman tank bij de Langenberg. De cartoonisten hebben cartoons gecombineerd met een kort verhaal over de tank. 

De bedoeling was in eerste instantie om het verhaal te presenteren bij het Bevrijdingsfestival in april 2020 voor groepen 8 van de Edese basisscholen. Dat gaat niet door, maar het stripverhaal wordt vrijdag 17 april wel online gezet. Burgemeester René Verhulst: ,,Ik vind het heel belangrijk om toch aandacht aan de bevrijding van Ede en onze vrijheid te besteden. Misschien wel juist in deze tijd van de coronacrisis. Niet op de manier zoals we verwacht hadden, maar we hopen op deze manier het verhaal toch levendig te maken en levend te houden."

De cartoonisten, Jasper en Martijn Hendriksen, zijn een tweeling die cartoons tekenen over Ede en andere zaken (twogreenguys.nl). Zij stonden wekelijks in de Edese Post met een cartoon. In 2018 ontvingen zij de Pluim, een gemeentelijke onderscheiding voor onder andere hun creativiteit. Zij maakten de tekeningen, de burgmeester de tekst. Met z'n drieën hebben zij met veel plezier gewerkt aan De Sherman van Ede.

Het stripverhaal (pdf) is te downloaden via de link. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie