Afbeelding
Theo Beumer

Belgisch international Jari Hardies naar DVO

18 april 2020 om 12:06 Korfbal

BENNEKOM DVO/Accountor kan haar tweede aanwinst voor de seniorenselectie van volgend seizoen presenteren. Belgisch international Jari Hardies zal aansluiten bij de jonge Bennekomse groep.

De ervaren Belgisch international is een gelouterde vedette bij onze zuiderburen met reeds een glansrijke carrière in de Topklasse achter zijn naam. Hij is geboren en getogen op de velden van het roemruchte AKC Luma uit Antwerpen, waar hij woont samen met zijn vriendin Karen Van Camp (eveneens gerenommeerd korfbalster). Na de gehele jeugd bij AKC te hebben doorlopen, kwam hij op zijn achttiende in de selectie van de club die al vele nationale veld- en zaaltitels mocht vieren. De laatste dateert uit het seizoen 2016-2017 waarin Jari werd verkozen tot Speler van het Jaar. Daarmee trad hij in de voetsporen van zowel zijn vader Frank als zijn moeder Monique, die in de jaren '80 gezamenlijk furore maakten bij AKC.

Vanwege zijn enorme clubliefde was het voor Jari erg lastig om zijn rode shirt in te ruilen voor een groen exemplaar, maar de roep van de Korfbal League bleef aanhouden: ,,Als jonkie droom je ervan om ooit in de KL te spelen, maar die droom was stilaan gaan vervagen door de jaren heen. Na het WK vorige zomer werd er uit onverwachte hoek interesse getoond, maar het was toen niet het juiste moment om AKC te verlaten. De ambitie en wil om de stap te zetten wakkerden echter al snel weer aan en dankzij het eerste contact met Richard van Vloten zijn we, via video call, samen aan de denkbeeldige tafel gaan zitten."

Met zijn dertigste verjaardag net achter de rug (,,Maar ik durf te stellen dat ik in de top van mijn carrière zit!") nam de accountant alles even rustig in beraad. ,,Tijd genoeg om na te denken in deze tijden en uiteindelijk wist ik dat ik de kans om mezelf week in, week uit, te kunnen meten met de besten ter wereld niet kon laten liggen." Die strijd tegen de mondiale top is Jari Hardies wel toevertrouwd. Niet voor niets is hij sinds 2010 al onafgebroken een vaste waarde in het Belgische nationale team. Afgelopen WK in Durban speelde hij zijn 50e interland en recentelijk voert hij als captain zelfs een nieuwe generatie ruwe diamanten aan met daarbij onder andere oud-DVO'er Brent Struyf.

Dat leiderschap maakt hem samen met zijn korfbalkwaliteiten tot een zeer gewenste aanwinst voor hoofdtrainer Richard van Vloten: ,,Jari is een lange allrounder en fysiek sterk in de rebound. Daarnaast beschikt hij ook gewoon over een prima schot. Maar het is bovenal een echte vechter in het veld en met zijn enorme drive gaat hij altijd voorop in de strijd. Na ons succesvolle afgelopen seizoen verwachten we met de komst van Jari weer een nieuwe stap te kunnen zetten richting de top-4."

Jari genoot ook nog de interesse van een andere Korfbal Leagueclub, maar kent de Bennekomse keuzeheer nog van diens periode bij het Belgische Riviera en vond het voorstel van DVO uitstekend: ,,We hebben op korte termijn heel goede contacten gelegd en ik had er al snel een goed gevoel bij. Het verhaal dat zich nu afspeelt bij DVO is voor mij zeer herkenbaar. Een jonge groep in opbouw, hongerig om de top te bereiken, en een levendige club. Ik heb dat al meegemaakt bij AKC en als het eenmaal lukt, is dat een gevoel dat je voor altijd zal koesteren. Ik heb zeer veel zin om daar aan mee te werken en met mijn ervaring iets bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van al het talent dat rondloopt, zoals ik dat ook bij de Diamonds als kapitein een eer vind om te doen."

Bron: www.dvo-korfbal.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie