Afbeelding
Albert Willemsen

DTS Ede deelnemer aan nieuwe O23-competitie

18 april 2020 om 15:36 Voetbal

EDE Zaterdag eersteklasser DTS Ede is de enige club uit de gemeente Ede die zich heeft ingeschreven voor de nieuwe KNVB-competitie voor spelers tot 23 jaar.

Eip Janssen

In totaal hebben er in Nederland bijna honderd clubs ingeschreven voor deze nieuwe competitie. De d3efinitieve mogelijkheid tot inschrijven stopt per 20 april.a.s.

De 023-competitie wordt volgend seizoen 2020/2021 op zaterdagmiddag afgewerkt.

ONDER 23 wordt onder een aantal voorwaarden verspeeld.  Die zijn: Alle amateurverenigingen mogen deelnemen aan de O23 competitie seizoen 2020/'21, met een maximum van één team per vereniging. Er nemen in het seizoen 2020/21 geen BVO's deel aan de O23 competitie.

Verenigingen die deelnemen aan de O21 competitie, kunnen géén O23-team inschrijven.

Er is een eenmalige mogelijkheid om in te schrijven voor de O23 competitie en in te stromen op het niveau waar de vereniging (mede op basis van de prestaties van de JO19-1) recht op heeft. Als een vereniging besluit voor het seizoen 2020/21 geen O23-team in te schrijven, kunnen zij het seizoen daarna wel een team inschrijven, alleen zal dit team op het laagste niveau instromen.

Competitieopzet (concept, afhankelijk van deelnemende teams)

• Onder 23, Divisie 1 (2 of 4 poules van 8)

• Onder 23, Divisie 2 (4 of 8 poules van 8)

• Onder 23, Divisie 3 (nader in te vullen)

• Onder 23, Divisie 4 (nader in te vullen)

Elke poule bestaat uit acht teams. In zowel het najaar als het voorjaar wordt een volledige competitie (thuis en uit, dus 14 wedstrijden per competitie) afgewerkt.

Indeling najaar seizoen 2020/'21 komt tot stand op basis van de eindstanden. De indeling komt tot stand op basis van de eindstanden van de JO19-1, seizoen 2019/20. Hierbij geldt hoe hoger geëindigd, hoe hoger het betreffende O23-team wordt ingedeeld.

Er wordt geen bekercompetitie gespeeld.

Er mag in een wedstrijd 5 keer gewisseld worden. Gewisselde spelers mogen niet terug gewisseld worden. Er mogen maximaal 7 wisselspelers op de bank plaatsnemen.

TRAINERS De KNVB maakte deze week ook bekend dat trainers in het amateurvoetbal door de coronacrises de trainersopleidingen en diverse bijscholingsmomenten voortijdig moeten beëindigen of uitstellen, niet hoeven te vrezen voor consequenties.

,,Hierdoor kunnen veel trainers niet over de juiste licentie beschikken om actief te zijn als trainer/coach tijdens het seizoen 2020/21. Om trainers te helpen, zijn we na overleg met het bestuur van de VVON daarom tot de volgende dispensatiecriteria gekomen", meld de KNVB.

Voor cursisten die de cursus van het voorjaar 2020 niet konden afronden vanwege de coronacrisis geldt dat er voor hen voor het gehele seizoen 2020/'21 dispensatie kan worden aangevraagd om een licentie te krijgen voor het niveau waarvoor ze worden opgeleid. De aanvraag moet worden ingediend bij de KNVB door de club waar de betreffende trainer aan de slag gaat in het seizoen 2020/21.

Trainer/coaches die door de coronacrises geen bijscholingsmomenten en dus licentiepunten hebben behaald krijgen van de KNVB en VVON tot 1 februari 2021 de mogelijkheid om de benodigde bijscholingspunten alsnog te volgen.

Vanaf 1 februari 2021 zal de KNVB hier actief op gaan controleren.

OVERSCHRIJVINGEN De deadline overschrijvingen zal niet worden verschoven. Eerder werd gemeld dat er een mogelijkheid was dat de uiterste datum voor een overschrijving van 15 juni zou worden verschoven. Deze week is besloten dat deze deadline niet wordt gewijzigd.

,,De deadline voor overschrijvingen blijft dus staan op 15 juni, om 23.59 uur", laat een woordvoerder van de KNVB weten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie