Het door Wavin ontwikkelde gezichtsscherm.
Het door Wavin ontwikkelde gezichtsscherm. Wavin

Gezichtsschermen voor medewerkers ziekenhuis Gelderse Vallei

20 april 2020 om 09:40 Corona

EDE Het Overijsselse bedrijf Wavin, gespecialiseerd in kunststof leidingsystemen, doneert vandaag 50.000 gezichtsschermen voor zorgmedewerkers aan de ziekenhuizen Gelderse Vallei (Ede), Rijnstate (Arnhem), Isala (Zwolle) en UMCG in Groningen.

Dat meldt de onderneming op haar website. De gezichtsschermen zijn volgens Wavin binnen twee weken ontwikkeld in nauwe samenwerking met de zorgsector. ,,Daarvoor is kunststof ingezet dat normaliter gebruikt wordt voor productie van leidingsystemen en units voor regenwaterbeheer.''  Wavin, dat nooit eerder produceerde voor de zorg, wil hiermee ,,een bijdrage leveren aan de wereldwijde strijd tegen het coronavirus''. Naar verwachting kan het bedrijf tienduizend stuks per dag leveren.

KOSTPRIJS Naast de gedoneerde exemplaren stelt Wavin de gezichtsschermen tegen kostprijs beschikbaar voor ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen en thuiszorginstellingen. Om een eerlijke verspreiding over de zorginstellingen te garanderen, wil het bedrijf de hulpmiddelen het liefst verdelen in samenwerking met landelijke of regionale coördinatiecentra.

DRUPPELS Wavin heeft een productielijn in Nederland vrijgemaakt voor de productie en onderzoekt de mogelijkheden om de schermen ook internationaal te gaan produceren. ,,Mensen die in de nabijheid van patiënten werken, raken vaak besmet doordat kleine druppels speeksel hun gezicht bereiken. Deze transparante schermen die het gezicht bedekken en helpen voorkomen dat besmettelijke druppels in de ogen, neus en mond terechtkomen. Ze worden meestal gedragen in combinatie met andere beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en veiligheidsbrillen'', licht de onderneming toe. 

MOEDER Eén van de ingenieurs bij Wavin hoorde van zijn moeder die in de zorg werkt over het nijpende tekort aan gezichtsmaskers. ,,Samen met zijn collega's ontwikkelde hij daarom zelf een eerste prototype. In samenwerking met zijn management, de zorgsector en het Oostenrijkse bedrijf Haidlmair is het ontwerp verbeterd en klaargemaakt voor productie.'' 

 


 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie