Afbeelding
Jeroen van der Veer

Politie sluit cellencomplex in Ede

20 april 2020 om 14:47 Overig

EDE (ANP) Gelderland en Overijssel sluiten vijf van de negen cellencomplexen, omdat het afgelopen jaar de helft van de cellen meestal leegstond. De capaciteit die nodig is om negen cellencomplexen in bedrijf te houden was te groot, meldt de politie maandag, en zou te veel ten koste gaan van ander politiewerk. Ook het cellencomplex in Ede zal gesloten worden. 

De afgelopen maanden is overleg gevoerd tussen politie, Openbaar Ministerie en betrokken burgemeesters om tot het besluit te komen. Een voorname zorg was dat met minder complexen agenten te lang onderweg zouden zijn met arrestanten. Om dat te ondervangen is een aantal maatregelen genomen. De politie zal bij vervoer "op relevante momenten" ondersteuning krijgen, lichte zaken worden op lokale politiebureaus afgehandeld en in voorkomende gevallen kan de politie met arrestanten uitwijken naar Houten en Den Bosch, om de reisafstand te beperken.

Naast het cellencomplexen in Ede, zullen ook de cellencomplexen in Deventer, Doetinchem en Tiel gesloten worden. Arnhem en Nijmegen worden in de toekomst samengevoegd in een nieuw te bouwen pand in Elst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie