Marion in de deuropening van haar woning
Marion in de deuropening van haar woning Meet-Inn

Inloopcentrum Meet-Inn houdt de contacten warm

21 april 2020 om 10:06 Maatschappelijk Deel je nieuws

In coronatijd ga je pas echt beseffen hoe waardevol persoonlijke ontmoetingen zijn. Dat geldt voor iedereen, maar zeker ook voor mensen die graag naar een ontmoetingsplek zoals Meet-Inn komen. Hoewel fysiek gesloten, lukt het toch de goede banden met de bezoekers van het inloopcentrum vast te houden.

Enorm gewaardeerd

Bij Meet-Inn is de deur nu ruim een maand gesloten. En dat terwijl het inloopcentrum onlangs juist geheel was vernieuwd. Maar achter de schermen werken vrijwilligers en het coördinatorenteam hard om het contact met de bezoekers te behouden. Er zijn diverse mensen die op hun verzoek regelmatig gebeld worden om een praatje te maken. Daarnaast koken meerdere vrijwilligers van Meet-Inn thuis een extra portie en bezorgen dit bij mensen die aan huis gebonden zijn. Niet alleen de maaltijd, maar ook het korte contactmoment wordt enorm gewaardeerd.

Praatje bij de deur

Marion, een van de vaste bezoekers van Meet-Inn: "Wat heb ik geluk zeg, dat er een Meet-Inn bestaat. Ik kan zelf niet koken, maar er zijn gezinnen die thuis koken en eten brengen. Sommigen maken een kort praatje bij de deur, dat is heel gezellig. Ook is er iemand die om de paar dagen belt, heel lief. Ik mis de mensen van Meet-Inn best wel. Er zijn leuke dingen te doen, zoals bordspelletjes en sjoelen of gewoon een beetje praten. Ik hoop dat alles snel weer open mag."

Meet-Inn denkt alvast na over mogelijkheden die passen binnen de anderhalvemetersamenleving. Maar voorlopig zal het nog akelig rustig blijven aan de Notaris Fischerstraat 10 in Ede. Toch blijkt in deze tijd dat verbondenheid vele gezichten heeft. Marion deelt een aantal woorden die heel betekenisvol zijn voor haar en die ze al 20 jaar bewaart: "Ik wil graag schrijven hoe belangrijk het is dat mensen elkaar en alles wat leeft warmte geven. Op wat voor manier dan ook, omdat die warmte waarachtig geneest en vrede brengt in onze harten."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie