Afbeelding
import

Bouw parkeerdak met zonnepanelen Gelderse Vallei van start

23 april 2020 om 12:09 Nieuwbouw

EDE De bouw van het dak boven de parkeergarage van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is van start gegaan. Dat blijkt uit een Facebookbericht van het ziekenhuis. Op het dak komen 5.100 zonnepanelen.

Met de elektriciteit van de 5.100 zonnepanelen kan het ziekenhuis voorzien in circa 18 procent van haar benodigd elektrisch vermogen. De jaarlijks opgewekte energie staat met 1,8 miljoen kWh gelijk aan het verbruik van meer dan vijfhonderd huishoudens.

Arjen Hakbijl, lid van de raad van het ziekenhuisbestuur, liet eerder al weten blij te zijn ,,dat we met de plaatsing van zonnepanelen onze duurzaamheid kunnen vergroten, passend bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zijn blij met de stap in de juiste richting."

DUURZAAMHEID Ziekenhuis Gelderse Vallei investeert naar eigen zeggen al langere tijd in duurzaamheid. Onder meer koopt het ziekenhuis honderd procent groene energie in, maakt het gebruik van warmte- en koude-opslag om de temperatuur in het ziekenhuis te regelen en is er een vegetatiedak dat zorgt voor verkoeling in de zomer. Bij verbouwingen wordt gebruik gemaakt van glas met een zeer hoge isolatiewaarde en ledverlichting. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie