Ziekenhuismedewerker Nienke van Manen reageert blij verrast in de video (screenshot).
Ziekenhuismedewerker Nienke van Manen reageert blij verrast in de video (screenshot). Screenshot

Blij verraste medewerkers Gelderse Vallei nemen eerbetoon in ontvangst

24 april 2020 om 10:44 Corona

EDE Er deed zich donderdagavond een bijzonder moment voor bij ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Lokale hulpdiensten zoals de Edese brandweer, politiemedewerkers en ambulancelieden, gaven de ziekenhuismedewerkers een luid applaus. Ted Walker sprak twee medewerkers die het eerbetoon dankbaar in ontvangst namen. 

Nienke van Manen werkt normaliter op een andere afdeling, maar werkt nu tijdens de crisis op de corona-afdeling voor positief-geteste mensen. ,,Ik wist niet dat dit ging gebeuren. Toen ik om 20.30 uur aan het werk was hoorde ik dat er om 20.45 uur een verrassing zou zijn." Ziekenhuismedewerker Helene werkt tevens aan de frontlinie en is op dat moment nét klaar met haar twaalfurige dienst. ,,Collega's zeiden: 'Ga gauw naar buiten, er is een verrassing." 

MET ZIJN ALLEN Beiden vonden het leuk om een keer mee te maken. Van Manen: ,,Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt, en nu het een beetje donker is met alle lichten is het extra leuk.'' Ze benadrukken dat het hierdoor meer voelt ,,alsof we het met z'n allen doen." Helene: ,,De mensen die hier staan, dat zijn ook hulpverleners, die weten hoe het is om in te springen in situaties die je niet van tevoren kunt bedenken. Daardoor denk ik: 'We doen het met zijn allen.' Dat vind ik heel mooi." 

Van Manen moet nog een paar uurtjes doorploeteren, maar ze gaat met een andere gevoel naar binnen: ,,Ik heb wel weer zin om verder te werken nu." Het napraten onder de ziekenhuismedewerkers zal nog wel even doorgaan: ,,We hebben filmpjes gemaakt dus we kunnen nog even terugkijken."

KORT WOORD Wijkagent Jan Schipper was aanwezig bij het eerbetoon en heeft nog een kort woord voor de medewerkers: ,,Jullie zijn toppers. Ik heb diep respect voor jullie. Ik heb altijd al heel veel respect voor jullie gehad maar dit overtreft alles. Ga zo door!'' 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie