Eerste pagina van het e-book
Eerste pagina van het e-book Marieke Plant

Digitaal kookboek door lokale horeca voor het goede doel "Met de recepten uit dit e-book kom je de lockdown wel door. Genoeg lekkers!"

24 april 2020 om 12:44 Corona Deel je nieuws

De horeca kreeg als één van de eerste klappen te verduren in de Corona-crisis, maar de meeste ondernemers stonden al snel op en bedachten nieuwe manieren om door te kunnen blijven gaan. Denk aan webshops, traiteur-menu's en bezorgen of afhalen. "Dat bewonder ik" aldus Marieke Plant, die het initiatief voor een lokaal en digitaal receptenboek is gestart. 

Lege restaurants

"Ik zat thuis en dacht aan al die lege restaurants. Hoe kon ik iets goeds doen voor deze ondernemers?" zegt Marieke Plant. "Ik ben fotograaf en online marketeer en had nog wat uurtjes over. Daarnaast gingen al die lege tafels mij als echte foodie ook aan het hart. Voor iedereen zijn het lastige tijden en om mij heen merk ik dat heel veel mensen het ook psychisch zwaar hebben door alle nare berichten op het nieuws" zegt Marieke Plant. 

Positiviteit

Marieke besloot dat het tijd was voor positiviteit. "Daarom heb ik iets creatiefs en positiefs bedacht: een digitaal kookboek, door lokale ondernemers voor het goede doel! Eten verbindt, ook op afstand. Daarnaast is het naar mijn mening erg belangrijk dat horeca zichtbaar blijven. Ik plaatste een oproep en kwam ik contact met 14 ondernemers.

"Daar stond ik dan, op de stoep van lege restaurants, met een strak gedekte tafel. Een beetje gek was het wel!" 

Goed doel

"Het voelde niet goed om hier iets commercieels van te maken, daarom wil ik het graag koppelen aan een goed doel. Omdat het over eten gaat, kon ik niet anders dan kiezen voor De Voedselbank. Daarnaast vind ik dat het Ouderenfonds erg mooi werk verricht in deze tijd die voor ouderen ook erg pittig is. Daarom wil ik ook graag dit goede doel steunen".

Het resultaat?

Een super mooi e-book. De restaurants hebben hun eigen recepten gedeeld. Je kunt nu dus zelf een hoofdgerecht op sterrenniveau op tafel zetten, maar ook een heerlijke ijskoffie of cocktail. 

Deelnemers

In het e-book tref je recepten van de volgende ondernemingen: Foodbar Zilvr, Chefkok Tom Hartjes, TapAsia, Ganbei, Het Koetshuis, DIELS restobar, Restaurant Stam, Bernardo's, Bistro Twaalf 14, Café de Compaen, Loburg, De Verleiding, PROOST! en La Vigna. 


Het e-book 'Het Recept van Ede en Wageningen' is te koop voor €9,99. De volledige opbrengst gaat naar Het Nationaal Ouderenfonds en De Voedselbank. Kopen & downloaden kan op www.mariekeplant.nl/shop

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie