Tegendraads zingt voor de ‘vergeten groep’

24 april 2020 om 17:36 Corona Deel je nieuws

We zijn al weer weken verder en nog steeds in heel Nederland in de ban van het corona virus. De sprotscholen zitten dicht en de kinderen krijgen les aan hun eigen keukentafel. 

Iedere week praat Mark Rutte ons bij over de druk op de iC’s en over hoe we om moeten gaan met de ouderen van ons land.

 

Toch hebben wij nog helemaal niets gehoord over 1 groep. De groep die ook wordt thuisgehouden maar waar bijna niemand het over heeft.  Namelijk de mensen met een verstandelijke beperking. Vreemd toch dat alles onder de loep wordt genomen maar dat hier niets over wordt gezegd. Want behoren zij nu wel of niet tot een van de kwetsbare groepen. En hoe moeten we hier eigenlijk mee omgaan. Maar nog belangrijker, beseffen wij ons wel dat ook zij thuis zitten en hun familie in veel gevallen al weken niet mogen ontmoeten en dat veel van deze mensen ook niet in staat zijn om te videobellen en/of dit allemaal te begrijpen.

 

Theater Tegendraads maakt theatervoorstellingen met mensen met een beperking en helaas zitten alle acteurs en actrices van deze groep nu ook thuis. Toch willen zij wat blijven doen en daarom hebben zij een liedje gemaakt over de vergeten groep in Nederland.

 

Deze clip is opgenomen met alle regels en maatregelen die horen bi onze anderhalve meter samenleving en Theater Tegendraads hoopt dat onze minister-president de mensen met een beperking niet zal vergeten.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie