Afbeelding
Discovery

Documentaire over inzet militairen op intensive care Ziekenhuis Gelderse Vallei

26 april 2020 om 13:15 Zorg Coronavirus

EDE In de vierdelige serie 'Nederland strijdt tegen corona' volgt Discovery personeel van verschillende defensieonderdelen die betrokken zijn in de strijd tegen het coronavirus. De medewerkers van Defensie nemen de kijker mee bij de hectische werkzaamheden waar zij dezer dagen mee worden geconfronteerd. In de eerste aflevering, die te zien is op zondag 26 april om 20.30 uur bij Discovery, neemt sergeant Niels de kijkers mee achter de schermen van de afdeling intensive care in Ziekenhuis Gelderse Vallei. 

,,Er zijn talloze werkzaamheden waarbij de hulp van Defensie wordt ingeroepen in tijden van een crisis. Hier merken of zien wij als burger weinig van en dat terwijl het werk dat zij doen van levensbelang is. Zoals het transport van beademingsapparatuur, maar ook de planning van het vervoeren van patiënten die moeten worden overgebracht naar ziekenhuizen elders in het land. Zichtbaarder is het inzetten van militair personeel in ziekenhuizen om het huidige zorgpersoneel te ontlasten, zoals in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Of het werk van de Koninklijke Marechaussee; zij zijn verantwoordelijk voor de grensbewaking en hebben dagelijks contact met reizigers uit de hele wereld. Ook zien we hoe Defensie helpt bij het inrichten van zorghotels voor coronapatiënten. Maar hoe gaat dat allemaal in zijn werk en wat komt erbij kijken om dit te kunnen realiseren?", schrijft Discovery in een persbericht. 

De opnames zijn op 28 en 29 maart gestart met het volgen van militairen die een regulier hotel ombouwen tot zorghotel in het Limburgse Urmond en militairen die training krijgen om in het ziekenhuis in Ede medische bijstand te verlenen. De serie wordt geproduceerd door Concept Street.

'Nederland strijdt tegen corona' is vanaf zondag 26 april tot en met zondag 17 mei vanaf 20.30 uur te zien bij Discovery. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie