Afbeelding
Familieraad de Breehof

'Coronaproof' op bezoek in 't Proathuus van De Breehof Bennekom

4 mei 2020 om 06:23 Zorg Coronavirus

BENNEKOM Woon-/zorglocatie De Breehof van Philadelphia in Bennekom heeft sinds kort een bezoekersruimte waar bewoners en familieleden elkaar veilig kunnen ontmoeten tijdens de coronacrisis, ’t Proathuus.

De 28 oudere bewoners met een beperking verblijven al vele weken binnen en zijn al die tijd al verstoken van bezoek. Contact met de buitenwereld is er alleen via telefoon en beeldbellen. De behoefte aan contact dichtbij groeide, vooral bij de bewoners. Ook doordat dagbesteding buitenshuis er nu niet is, maar met inzet van het fantastische begeleidersteam is er interne dagbesteding en wordt het de bewoners naar de zin gemaakt.

Met hulp van de Familieraad is er een ontmoetingsruimte gebouwd, buiten de woonlocatie. Dwars door deze ruimte zorgt een doorzichtige wand er voor dat de ruimte in tweeën is gescheiden. Een bewoner kan de bezoeker zien en er veilig mee praten, zonder kans op besmetting. Ook heeft ieder een aparte toegang. ,,Iedereen is dolenthousiast", schrijft de familieraad.

Met hulp van begeleiders is de buitenkant beschilderd en hebben de bewoners het binnen aangekleed; het lijkt op een huiskamer. Tevens een mooie activiteit in het kader van dagbesteding. ,,Hopelijk kan dit het verdriet van gemis van bezoek wat gaan wegnemen, want het directe contactverbod zal nog wel enkele weken duren."

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie