Afbeelding
Biljart

Thuis biljarten? Lampen en keurekken voor in de biljartruimte

4 mei 2020 om 13:38 Partnercontent

Door het coronavirus zijn het momenteel bijzondere tijden. Horeca en sportclubs hebben hun deuren gesloten. Speelt u biljart, dan betekent dat helaas dat u voorlopig niet naar het café of naar uw biljartclub toe kunt. Wilt u uw favoriete spel toch blijven spelen? Dat kan natuurlijk heel goed thuis. Want nu we allemaal meer aan huis gebonden zijn, is het een uitstekend moment om een biljartkamer in te richten. Zo kunt u altijd blijven oefenen. Als u al een eigen biljartruimte heeft, biedt de huidige tijd een goede gelegenheid om uw biljartkamer opnieuw in te richten of om extra benodigdheden aan te schaffen. Zo kunt u fijn blijven biljarten en bent u goed getraind wanneer competities bij clubs weer zijn toegestaan. We geven u graag een aantal suggesties voor onmisbare benodigdheden en accessoires voor iedere biljartkamer.

Goed zicht op het speelveld 

Heel erg belangrijk tijdens het biljarten is het licht boven de biljarttafel. Bij onvoldoende verlichting boven uw biljarttafel, krijgen de biljartballen in de hoeken van het speelveld storende schaduwen. Hierdoor kan een balpositie verkeerd worden ingeschat. De biljartlampen (meestal hangen er 2 boven de tafel) moeten de gehele breedte van de tafel  verlichten. U kunt de biljartlampen aanpassen aan de stijl van de kamer want ze zijn er in zowel klassieke als moderne armaturen.

Keurekken houden uw keu in vorm 

Als u niet speelt, wilt u uw keu veilig opbergen. Ook het goed opbergen van een keu is belangrijk, want een keu kan kromtrekken wanneer die tegen de muur wordt gezet. Uw keu kunt u veilig plaatsen in een een keurek of opbergen in een keukoffer.  Zo behoudt uw keu zijn vorm, want in een keurek staat hij stabiel en kan hij niet beschadigen. Ook in een keukoker of -koffer blijft uw keu in de juiste vorm. Keurekken zijn speciaal gemaakt om biljartkeus aan op te hangen of in neer te zetten. Ze zijn te koop in meerdere uitvoeringen: wandrekken, staande (hoek)rekken, vloerstandaards en meer.


Overige accessoires

Een biljartkamer inrichten doet u ook met posters, biljartboeken, scoreborden, klokken, poetsmateriaal en nog veel meer.  Voor het inrichten van uw biljartkamer gaat u naar de De Biljartshop. In deze online biljartwinkel vindt u het grootste assortiment biljartartikelen van Nederland. U kunt er terecht voor heel veel hoogwaardige biljartmerken, zoals Raymond Ceulemans, Longoni, Artemis, Aramith, Buffalo, Billking, McDermott. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie