Afbeelding
Afrasteringspalen

Natuurlijke afbakening van uw terrein met afrasteringspalen

7 mei 2020 om 14:49 Partnercontent

Met afrastreringspalen creeert u een solide omheining voor een stuk grond. Of u nu een kleine tuin heeft of een erf zo groot als een landgoed, er is altijd wel een gedeelte dat afgeschermd moet worden van de rest. Door de bijzondere tijden waarin we nu leven zijn we voornamelijk aan huis gebonden. Gelukkig is het mooi weer en kunnen we in de tuin aan de slag. Hier ligt altijd nog wel een klusje op ons te wachten. In dit artikel leest u alles over het afbakenen van een moestuin, dierenweide, terras of tuin. Een klus waar u jarenlang plezier van heeft als hij eenmaal is gedaan.  

Waarom afrasteringspalen?

Afrasteringspalen worden ook wel weidepalen genoemd. Het zijn ronde of halfronde paaltjes waarmee u op een natuurlijke manier een stuk grond kunt afbakenen. Ze zijn geïmpregneerd en hiermee duurzaam gemaakt voor jarenlang gebruik. U heeft de keuze uit meerdere uitvoeringen en lengtematen. Zo zijn er geïmpregneerde naaldhouten palen, maar ook hardhouten paaltjes. De afwerkingen waar u uit kunt kiezen zijn bijvoorbeeld gefreesd en geschild. Hierbij wordt weer onderscheid gemaakt in gepunte, ongepunte en gekruinde palen. Of het nu uw moestuin, een terras of uw gehele erf is, voor ieder type omheining is er een geschikte weidepaal. Afrasteringspalen zijn zo geliefd vanwege hun natuurlijk uitstraling, waardoor ze op een fraaie manier één worden met de omgeving. Ook zijn ze eenvoudig in gebruik. Dat komt onder meer door de afwerking. Bovendien is het handig dat u bij het spannen van de draden, zelf kunt bepalen op welke hoogte u dat doet.

Plan van aanpak voor het plaatsen van afrasteringspalen 

Iedere klus start met het opzetten van een plan. Als u een omheining wilt plaatsen met afrasteringpalen moet duidelijk zijn wat u gaat afzetten. Vervolgens is het tijd voor nauwkeurig meetwerk. Hoeveel meet de omtrek van het stuk grond dat wordt afgebakend? En hoe hoog wordt het hekwerk? Hoe gaat u de palen met elkaar verbinden? Welk bevestigingsmateriaal gaat u gebruiken? Als u dit allemaal goed weet, kunt u de palen gaan bestellen.

Een dierenverblijf afbakenen 

Heeft u kippen, schapen of geitjes en is het verblijf toe aan een nieuw hekwerk? Dan kunt u hiervoor ook afrasteringspalen kopen. Wij adviseren u om te kiezen voor gecreosoteerde palen. Dit zijn afrasteringspalen die geïmpregneerd zijn met cresootolie. Deze behandeling beschermt het hout tegen weersinvloeden, bacteriën, schimmels of insecten. De palen hebben gegarandeerd een levensduur van 15-20 jaar en dieren knabbelen er liever niet aan. Belangrijk om te weten is dat palen die behandeld zijn met creosootolie niet geschilderd of gelijmd kunnen worden. U kunt trouwens ook complete schapenhekken, landbouwhekken of- poorten kopen.

Ondersteunen van bomen 

Als u nieuwe bomen heeft geplant in uw tuin, doet u er verstandig aan om ze te ondersteunen met palen. Ook hiervoor kunt u afrasterpalen gebruiken. Welk doel u ook voor ogen heeft, afrasteringspalen geven een fraaie uitstraling en gaan langdurig mee. U bestelt ze eenvoudig bij Houthandelonline, de online houtgroothandel voor particulieren, maar ook zakelijk klanten. In het uitgebreide assortiment vindt u het het perfecte hout voor iedere klus binnens- en buitenshuis en in de tuin. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie