Afbeelding
Google Maps

Dierenbescherming sluit haar Snuffelmarkt in Ede

8 mei 2020 om 10:43 Winkels

EDE De Dierenbescherming heeft besloten te stoppen met de Snuffelmarkt in Ede. Reden voor het besluit zijn de kosten van de noodzakelijke renovatie van het pand aan de Sportlaan, waarin de Snuffelmarkt gevestigd is.

Het pand moest gerenoveerd te worden om aan alle veiligheidseisen te voldoen. De hoge renovatiekosten zijn volgens de Dierenbescherming ,,niet te verantwoorden in relatie tot de feitelijke kerntaken (het redden, opvangen en beschermen) van de Dierenbescherming.”

KRINGLOOP De Snuffelmarkt opende in 1990 voor het eerst haar deuren en is een onderdeel van de Dierenbescherming die met de verkoop van allerlei goederen geld inzamelde voor Dierentehuis De Hof van Ede, één van de dierenopvangcentra. Van de opbrengst werden bijvoorbeeld dure, maar noodzakelijke operaties voor de dieren betaald.

TELEURSTELLING Snuffelmarkt beheerder Ron van Veldhuizen: ,,Het is natuurlijk een grote teleurstelling, maar ik begrijp het besluit van de organisatie wel. De kosten voor een renovatie of het neerzetten van een nieuw pand zijn hoog en dan moet men een keuze maken. We kijken nu uit naar het te realiseren nieuwe pand voor De Hof van Ede waaraan wij met de verkoop van de gedoneerde spullen een aanzienlijke financiële bijdrage hebben kunnen leveren”.

De kringloopwinkel was jarenlang elke vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur open en had een ruime keuze in kleding, boeken, muziek, speelgoed, elektra, snuisterijen, sieraden en meubels. De Snuffelmarkt was vanwege de coronacrisis al enige tijd gesloten.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie