Afbeelding
Pixabay

Eerste online raadsvergadering Ede loopt perfect

8 mei 2020 om 11:15 Corona

EDE  De eerste volledig digitale ofwel online raadsvergadering in Ede verliep donderdagavond perfect. Vanuit hun woonkamer, werkkamer of zolderkamer konden raadsleden en wethouders meepraten over de agendapunten. Burgemeester René Verhulst nam voortvarend de regie in handen, met op de achtergrond het gemeentehuis. Een raadslid merkte schertsend op dat het er op lijkt alsof Verhulst voor het parlementsgebouw van Wit-Rusland heeft plaatsgenomen.

Sinds het coronavirus voor een lockdown heeft gezorgd vergaderde de raad tweemaal, waarbij de helft van de raadsleden in de raadzaal aanwezig mocht zijn. Waarbij de publieke tribune gesloten bleef. Met de nieuwe online methode kunnen alle 39 raadsleden hun zegje doen, al kost digitaal vergaderen  wel enige zelfbeheersing. De techniek moet de schakelingen wel bij kunnen houden. 

WENNEN ,,Het was even wennen”, stelde Verhulst na anderhalf uur vast. ,,Ik zit hier ook maar naar een scherm met initialen te kijken. Maar het ging allemaal goed, bedankt voor de vlotte manier van afhandeling.” Grappen worden er ook gemaakt bij een online raadsvergadering. ,,Maandag kunt u weer naar de kapper, dat weet u toch?”, zegt de burgemeester tegen Harry van Huijstee (PvdA), voorzien van een weelderige haardos.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie