Afbeelding
Pixabay

Komende winter wel begeleiding dak- en thuislozen

12 mei 2020 om 06:20 Maatschappelijk

EDE Komende winter gaat de begeleiding van dak- en thuislozen gewoon door, er is continu overleg met het Leges des Heils. Dat zegt wethouder Lex Hoefsloot in antwoord op vragen van Dirjanne van Drongelen (ChristenUnie).

Eerder werd bekend dat door renovatiewerkzaamheden van gebouw 17 het niet mogelijk is om vóór de komende winter een structurele voorziening voor een nachtopvang in Ede te realiseren. Er is ook meer tijd nodig voor een zorgvuldig participatietraject met direct betrokkenen. De opvang van de dak-en thuislozen, die niet in aanmerking willen of kunnen komen voor de reguliere opvangplekken zoals het Sociaal Pension of Johanniter opvang, vindt plaats buiten de regio.

MOEILIJK GRIP De gemeente zal hierin actief bemiddelen. ,,Per aanmelder wordt er eerst gekeken naar mogelijkheden van voorzieningen binnen Ede. Een structurele duurzame oplossing die relatief snel is te realiseren is niet voorhanden. Het betreft een specifiek deel van de daklozen waar moeilijk grip op te krijgen is, die zorg mijdt, overlast geeft, soms asociaal gedrag vertoont, soms door Nederland trekt en vaak uitvalt binnen de huidige opvang en hulpverlening, zoals Housing First, Beschermd Wonen en Kortdurende behandeling.”

Er is nog geen gedetailleerde planning voor de meest passende oplossing.Gehoopt wordt dat er eind dit jaar meer duidelijkheid is over de contouren ende oplossingsrichting.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie