Afbeelding
Freek Wolff

Pathé opent haar bioscopen vanaf 1 juni weer

13 mei 2020 om 11:31 Activiteiten

EDE Pathé kondigt een geleidelijk opening van haar Pathé en Euroscoop bioscopen aan vanaf 1 juni. De bioscopen openen de deuren volgens een nieuw protocol, waarin 'duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden', schrijft de bioscoopketen.

Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen. Van 1 juni tot 1 juli geldt er een maximum capaciteit van 30 bezoekers per zaal en kunnen zij alleen vooraf online tickets kopen. De eerste films die zullen worden vertoond zijn films die net voor de sluiting in release waren. De ticketverkoop startte woensdag 13 mei.

Enkele maatregelen die Pathé neemt dat bezoekers vooraf geen stoel kunnen kiezen, maar deze aangewezen krijgen door een medewerker en een gespreide filmprogrammering om de toestroom van bezoekers op hetzelfde moment te reguleren. 

Bezoekers worden gevraagd met maximaal twee personen of met maximaal het huishouden te komen en niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film. Kinderen onder de 12 jaar vormen de uitzondering, zij zijn in grotere groepen welkom onder begeleiding van maximaal twee volwassenen; waarbij de volwassenen - als zij geen huishouden vormen - onderling de 1,5 meter afstand in acht moeten nemen.

Algemeen directeur Jacques Hoendervangers: ,,Als gevolg van de 1,5 meter maatregelen zullen wij een sterk gereduceerde capaciteit hebben. Uiteraard zal dit consequenties hebben voor de omzet voor Pathé. Maar het is beter om nu het verlies enigszins te beperken dan om helemaal niets te doen. Onze ticketprijzen blijven echter ongewijzigd.”

,,Het aanbod van nieuwe titels is op korte termijn minder groot dan we zouden willen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze programmering een mooie mix hebben van nieuwe en oude films."

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie