Afbeelding
Theo Beumer

ZVV Ede net niet naar Eredivisie zaalvoetbal

15 mei 2020 om 09:55 Voetbal

EDE De Eredivisie zaalvoetbal wordt volgend seizoen uitgebreid naar zestien ploegen.

Eip Janssen

,,Dat is mooi nieuws voor het zaalvoetbal in zijn totaliteit. ZVV Ede is daar net niet bij. De reden? De laatste verloren wedstrijd tegen ZVV Den Haag met 2-5. Was die gewonnen waren we als tweede geëindigd”, laat ZVV Ede preses Leon Verbakel weten.

Het in de Eerste divisie uitkomende ZVV Ede eindigde door deze nederlaag en het voortijdig afbreken van de zaalcompetities in verband met de corona uitbraak op een met ZVG/Cagemax gedeelde derde plaats.

,,Uit onze klasse (1e divisie B, red) promoveren Be’79 en ZVV Den Haag. Het zou een interessant avontuur zijn geworden. In overleg met de clubs is gekozen voor een ‘split-season’ model. Wat dat is? Na twaalf speelronden speelt de bovenste helft van de competitie tegen elkaar en de onderste helft. Doel is de zaalvoetbal competitie in de eredivisie aantrekkelijker te maken.”

Maar de ZVV Ede preses is ook realistisch.

,,Natuurlijk is het jammer als zo’n kans zich voor doet. Maar ik weet niet of we al klaar waren voor eredivisie zaalvoetbal. De eerste divisie waarin wij het Edese zaalvoetbal promoten heeft ook zijn charme en uitdaging. ZVV Ede heeft het zaalvoetbal in Ede, zeker samen met haar trouwe supportersschare, weer op de kaart gezet. Ik verwacht vrijdag of zaterdag weer mooi spelersnieuws. Er wordt door onze technisch manager Henry Snetselaar in overleg met coach Anouar Tighadouini hard gewerkt aan de selectie”, besluit Leon Verbakel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie