Afbeelding
Foto door form PxHere

Coronacrisis zorgt voor grote drukte bij hoveniers

15 mei 2020 om 14:48 Partnercontent

Veel mensen zitten in deze tijd van corona thuis zonder werk, maar dat is niet voor iedereen zo. In sommige bedrijfstakken is het nu juist drukker dan ooit, zoals bijvoorbeeld voor hoveniersbedrijven. De aanvragen stromen binnen bij de meeste hoveniers, veel meer dan dat ze aankunnen.

Daar komt bij dat de lente altijd al een drukke periode is voor hoveniers. Dat is namelijk de tijd van het jaar dat veel mensen plannen maken voor hun tuin en hiervoor een hovenier benaderen. Daarnaast hebben de meeste hoveniersbedrijven ook vaste klanten waarvoor ze het tuinonderhoud verzorgen in het voorjaar.

Maar door corona zitten veel mensen nu dus thuis, en willen graag wat aan hun tuin laten doen. Daar komt bij dat de kans groot is dat ze ook niet op vakantie kunnen dit jaar, en dus wat extra geld over hebben om aan de tuin te besteden. Ze nemen dan contact op met een hovenier, die vervolgens aangeeft dat ze voor het einde van de zomer waarschijnlijk geen tijd hebben.

De reden hiervoor is niet dat hoveniers hinder ondervinden van de voorschriften van de overheid voor de coronacrisis, met de werkzaamheden in tuinen is het namelijk goed mogelijk om de anderhalve meter afstand te bewaren. De lange wachttijden zijn het gevolg van de sterk toegenomen vraag door corona en het tekort aan personeel.

Dit probleem speelt ook al langer en is niet alleen van dit jaar. Doordat de economie de afgelopen jaren in de lift zat was de vraag naar hoveniers al jaren hoog, en de hoveniersbedrijven kunnen maar moeilijk aan gekwalificeerd personeel komen omdat er te weinig nieuwe mensen van de verschillende groenopleidingen en hoveniersopleidingen afkomen. Maar door de extra vraag naar hoveniers ten tijde van corona is dit probleem dus alleen maar verergerd.

Wanneer u nu toch graag iets aan uw tuin wilt laten doen, houdt er dan rekening mee dat u bij veel hoveniersbedrijven dus waarschijnlijk pas aan het einde van de zomer geholpen kan worden. Het is in ieder geval een goed idee om meerdere bedrijven te benaderen, misschien heeft u geluk en vindt u een hovenier die toch nog op korte termijn wat ruimte in zijn agenda heeft om u van dienst te zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie