Boek voorkant
Boek voorkant Lawrson Pinson

Debuutroman Van Danielle Emmerik: Inkijkje in de drijfveren van een jonge vrouw die ‘kiest’ voor prostitutie.

17 mei 2020 om 11:26 Kunst Deel je nieuws

Ede, 16 mei 2020

Daniëlle Emmerik woonachtig in Ede, werkt al 12 jaar als coach en is gefascineerd door levensverhalen van mensen. De ervaring van de auteur is dat veel mensen onterecht het gevoel hebben dat een bepaalde situatie hen overkomt, dat ze zelf geen keuze hebben. Deze gedachte inspireerde haar voor het schrijven van de roman Ik ben Tara die zich afspeelt in de wereld van de vrouwenhandel en raamprostitutie. 

Ik ben Tara roept de vraag op hoe weerbaar onze jonge vrouwen zijn tegen de mannen die gebruikmaken van hun kwetsbaarheid. Het boek zet ook aan tot denken over beleid in Nederland dat dit allemaal mogelijk maakt. Raamprostitutie is uniek in de wereld en lang waren wij zelfs een beetje ‘trots’ op het fenomeen dat miljoenen toeristen naar onze hoofdstad trekt. In veel landen is het ondenkbaar dat betaalde seks legaal is en worden vrouwen hiertegen beschermd. In Zweden bijvoorbeeld zijn de mannen die gebruiken maken van betaalde seks strafbaar. Uit recent onderzoek blijkt dat de meisjes in Nederland die als prostituee werken steeds jonger worden en dat het probleem groter is dan ooit. Hoe is dat mogelijk? 

Kan iedereen dit overkomen?

De hoofdpersoon in Ik ben Tara is een jonge studente pedagogiek die niet verder af had kunnen staan van de prostitutie. Tara wordt door haar vriend een wereld ingezogen waarin ze niet thuishoort. Ik ben Tara vertelt hoe grenzen in een relatie vervagen en hoe Tara grip verliest op zichzelf en haar leven. 

Over de auteur

Daniëlle Emmerik (1972) is spiritueel coach en schrijfster. Ook geeft zij trainingen op het gebied van het ontwikkelen van je intuïtie.

Titel: Ik ben Tara; de vernietigende kracht van afhankelijkheid

Auteur: Daniëlle Emmerik

ISBN: 9789082752038 

Te verkrijgen in alle online en fysieke boekhandels, en op www.ikbentara.nl

Productvorm: zachte kaft

Aantal pagina’s: 280

Uitgever: Insight-in Uitgeverij

Prijs: € 19,95

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie