Afbeelding
Jeroen van der Veer

19-jarige automobilist aangehouden in Ede na wilde achtervolging

19 mei 2020 om 15:20 Misdaad

EDE In Ede is vanmiddag een 19-jarige man uit Den Haag aangehouden na een politieachtervolging. De man reed 145 kilometer per uur op de A12 toen hij opgemerkt werd door de landelijke eenheid van de politie. Vanwege de veel te hoge snelheid gaven de agenten de automobilist meermaals een stopteken. De man negeerde dit.

door Ted Walker

Ter hoogte van de A30 leek het alsof de automobilist de A12 bleef volgen, maar uiteindelijk schoot hij toch over het puntstuk de A30 op. De politie gaf nogmaals een stopteken, waarna de man naast de politieauto ging rijden en deze van de weg probeerde te drukken. 

Niet veel later reed de automobilist weer over een puntstuk om op de Galvanistraat uit te komen. De landelijke eenheid zette de achtervolging door en ook de Edese politie kwam ter plaatse. 

Beneden aan de weg gooide de man zijn auto aan de kant. Hij vluchtte weg en verschanste zich in een sloot. Met hulp van wat mensen op het bedrijventerrein wist de politie de automobilist uiteindelijk aan te houden. Hem wordt poging tot doodslag, gevaarlijk rijgedrag en het negeren van het stopteken ten laste gelegd. 

In de auto zat ook nog een vrouw. Zij is aangehouden omdat ze een boksbeugel bij zich droeg. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie