Afbeelding
Ted Walker

Politie zoekt getuigen van vluchtende verdachte in Ede

25 mei 2020 om 16:28 Misdaad

EDE De politie is op zoek naar een tweede verdachte na de overval op een woning op de Tinneweide in Veenendaal. De overval vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats. Daarvoor werd al een verdachte opgepakt, in Ede, maar een tweede verdachte ging ervandoor. Daardoor richt de politie zich nu ook op inwoners van Ede.

De politie werd snel gealarmeerd en de aanrijdende agenten zagen een zwarte Volkswagen Polo rijden met daarin twee mensen. De Volkswagen ging via de A12 richting Ede. Vervolgens gaf de politie een stopteken, maar deze werd genegeerd. De Polo ging er vandoor en na een achtervolging stopte de auto alsnog in de Ir. Lelystraat in Ede. De bestuurder werd aangehouden, de bijrijder vluchtte te wijk in. Er werd uitvoering naar hem gezocht, onder andere met politiehonden, maar hij werd helaas niet meer aangetroffen. 

SIGNALEMENT De mannen waren tussen de 18 en 25 jaar, en droegen allebei een bivakmuts. Zij waren rond de 1.70 - 1.75 meter lang en spraken accentloos Nederlands. De vluchtende man droeg een grijs trainingspak met een biesrand aan de zijkant.

Aan bewoners van de Ir. Lelystraat in Ede wil de politie graag weten of zij misschien de vluchtende tweede verdachte hebben gezien of weten waar hij zich ophoudt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie