Afbeelding
Geert Nieuwenhuis

Eveline Zech stopt bij vrouwen DTS Ede

26 mei 2020 om 12:07 Voetbal

EDE Eveline Zech van DTS Ede heeft besloten te stoppen met voetbal. Zech kwam in 2007 naar DTS Ede en speelde tot op heden in de hoofdmacht. Vijf jaar later promoveerde ze met DTS naar de Topklasse en hielp mee om van DTS een gerenommeerde club in deze klasse te maken. In de Topklasse maakte ze twee kampioenschappen mee en was een zeer waardevolle speelster.

Eveline Zech heeft veel betekent voor het damesvoetbal binnen DTS Ede. Niet alleen qua voetbal maar zeker ook voor de media. De eerste jaren bracht zij wekelijks op de site, plaatselijke kranten en radio Ede FM een verslag uit van de gespeelde wedstrijden. De aanvalster speelde onder vele trainers zoals Mien te Selle, Bert Beerdsen en oud teamgenoot en nu huidige trainster Linda Helbling. Mede door haar inbreng is het damesvoetbal bij DTS gegroeid naar een sterke en soliede hoogte en eigenlijk niet meer weg te denken uit de top van het damesvoetbal.

,,Vorig jaar had ik bedacht dat dit seizoen m'n laatste zou worden 'wat er ook gebeurt'. Een pandemie had ik toen niet ingecalculeerd. Dus toen het seizoen ineens eindigde door corona dacht ik, shit, zo wil ik niet stoppen. Ik vind het team en het spelletje nog superleuk, dus dat maakte de keuze zo moeilijk. Ik was daarom blij dat ik afgelopen zaterdag weer een balletje kon trappen en mijn teamies kon zien. Maar ik besefte ook dat ik juist dát leuk vind en nog een seizoen prestatievoetbal voor mij niet meer hoeft. Dus ik heb nu toch echt de knoop doorgehakt en besloten om te gaan stoppen. Het is mooi geweest zo. Het was ondanks het abrupte einde een supermooi seizoen met geweldige herinneringen'', aldus Eveline Zech.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie